10.2 C
Lloret de Mar

El Teatre impulsa el cicle ‘Estiueja’ amb sis espectacles en espais oberts

Del 30 de juliol al 21 d'agost, es faran concerts en espais oberts com la plaça Germinal Ros, el Jardí de la Pau i a Sa Caleta.

Cartell del cicle 'Estiueja'
Cartell del cicle 'Estiueja'

Darreres Notícies

El Teatre de Lloret ofereix aquest estiu el cicle Estiueja, amb una programació cultural a l’aire lliure. Del 30 de juliol al 21 d’agost, l’equipament ha preparat una cartellera de sis espectacles, amb la voluntat de potenciar l’oferta cultural que promou l’Ajuntament i donar suport al sector.

S’hi destina un pressupost de 22.000 euros. Hi haurà espectacles a la plaça Germinal Ros, el Jardí de la Pau i a Sa Caleta. L’aforament serà limitat, amb mesures d’higiene, serà obligatori l’ús de la mascareta i la distància interpersonal. El regidor del Teatre, Albert Robert, defineix l’Estiueja com un “cicle fresc, alegre i limitat”.

El regidor recorda que durant el confinament van seguir apostant per la cultura, però no van poder organitzar espectacles dins de l’equipament. Per això creuen que cal seguir apostant per la cultura com es pugui, ja que és necessària per a la ciutadania i, a més, és un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus.

La programació del cicle Estiueja s’obrirà el 30 de juliol, amb un concert a càrrec del grup Sommeliers.

Després, el 2 d’agost, serà el torn de l’espectacle Jazz som aquí, amb Pep Plaza i la Big Band Jazz Maresme. Un dies després, el 7 d’agost, actuarà la cantant Susana Ventura, coneguda amb el nom artístic de Suu.

Pel 15 d’agost, Marc Artiguau portarà l’espectacle musical No cal anar a l’Havana, i l’última jornada serà pels més petits, amb Pop per Xics, el 21 d’agost.

Tot i que la intenció és poder fer tots els espectacles, el regidor reconeix que caldrà estar molt pendents de com evoluciona la pandèmia.

Alguns espectacles seran gratuïts i d’altres tindran un preu simbòlic, d’entre tres i cinc euros, per donar valor a la cultura. Les entrades s’han d’adquirir anticipadament al web del Teatre.

Dins de l’Estiueja, també s’hi inclou la funció que cada any acull Lloret pel Fitag, el Festival de Teatre Amateur de Girona, dins del projecte Fitag Municipis. Serà el 28 d’agost, amb l’espectacle Dall’altraparte del mar, de la companyia argentina Karmate. A més, també dins del Fitag, el 30 d’agost actuarà el grup de l’Aula Municipal de Teatre Infantil, que oferirà l’obra Quadre amb vida a la plaça Germinal Ros. Albert Robert creu que és molt positiu poder col•laborar amb el festival gironí.

A més, dues companyies de Lloret han estat escollides per actuar al Fitag. Són Muekka, que oferirà l’espectacle No t’ho callis (el 29 d’agost al Centre Cultural La Mercè de Girona), i l’Aula Municipal de Teatre, que representarà Universos paral·lels (el 26 d’agost al Pati de les Magnòlies de Girona).

spot_img

El + Vist