14.3 C
Blanes
Mohammed Houli Chemlal

El terrorista sobrevivent de l’explosió d’Alcanar reconeix que volien atemptar a Lloret

El diari ‘Voz pópuli’ ha publicat els àudios de la declaració de Mohammed Houli Chemlal.

Mohammed Houli Chemlal

Darreres Notícies

L’àudio d’un dels detinguts pels atemptats del 17 d’agost de l’any passat confirma que els terroristes tenien programat atemptar a Lloret de Mar.

El diari ‘Voz pópuli’ ha publicat els àudios de la declaració de Mohammed Houli Chemlal, l’únic supervivent d’Alcanar. En concret, el detingut, que és a la presó, explica que va sentir com es parlava d’un altre grup de França que volia atemptar contra l’Ajuntament i contra la policia de Lloret.

En la seva declaració davant del jutge, Chemlal explica que la principal acció que tenien en ment era enfonsar la Sagrada Família. Tot i que afegeix que no es creien capaços de fer una cosa tan gran. “Ens van asseure en un banc i ens van dir que el que volien fer era enfonsar la Sagrada Família i que havíem d’estar amb ells. Pensàvem que era xerrameca. Qui la podrà enfonsar? I menys uns nois normals com nosaltres”.

De les declaracions davant el jutge, la de Houli Chemlal va ser la que va aportar la majoria de detalls sobre les activitats del grup. I diu que creu que els drogaven sense que ho sabessin.

Segons el que va dir, tot va començar fa dos anys qual l’imam Abdelbaki Es Satty va arribar a la mesquita de Ripoll. Allà anaven a resar la majoria dels membres de la cel•lula amb qui l’imam hi va establir relació. El vincle va ser especialment estret amb Younes Abouyaaqoub, el conductor de la furgoneta de la Rambla, i amb Mohammed Hichamy, mort a Cambrils.

Houli Chemlal, que va arribar a Espanya quan tenia només mig any, assegura que, quan va veure que anava seriosament, es va voler fer enrere. “Ells van notar la meva por, van notar que em volia fer enrere. Van canviar totalment amb mi. Em miraven amb mala cara, no parlaven res amb mi. Jo dormia fora perquè tenia por que em matessin.”

Abans d’acomiadar-se del jutge, va demanar disculpes: “Vull demanar que em perdoni si he fet alguna cosa malament. M’he vist obligat a estar amb aquesta gent; em podien haver matat en qualsevol moment. Els demano sisplau que, si m’han de tancar a la presó, em tanquin amb persones normals. Espanya m’ho ha donat tot i jo no soc capaç de matar una persona innocent”.

El 16 d’agost, la vigília dels atemptats, Houli Chemlal anava a entrar a la casa d’Alcanar quan va explotar i va ingressar a l’hospital per les ferides que li va provocar. Quan va ser detingut, encara anava amb pijama.

L’altre detingut pel 17-A va ser Driss Oukabir, que es va entregar als Mossos de Ripoll poc després dels atemptats. Va dir al jutge que en veure la seva foto a la televisió va pensar en suïcidar-se o fugir, però que al final es va entregar a la policia amb una versió falsa perquè no li disparessin un tret. Oukabir està acusat d’haver deixat la seva documentació per llogar la furgoneta que el 17 d’agost es va fer servir per a l’atropellament de la Rambla.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist