7.2 C
Lloret de Mar

El veïnat de Lloret de Dalt manté aquest tòtem de fusta i emblema des de l’any 1958

Prové de la finca que tenia al Putxet (avui hi ha els jardins de Marià Manent) Josep Solanellas Mas, promotor del barri d'estiueig.

El tronc d'eucaliptus amb l'emblema a dalt
El tronc d'eucaliptus amb l'emblema a dalt

Darreres Notícies

Sabíeu que Lloret de Dalt va ser la primera urbanització amb cases unifamiliars construïda a fora del casc urbà de Lloret? Va ser l’any 1955 i el promotor va ser Josep Solanellas Mas, que va comprar una porció d’una finca anomenada “la Vinya Rosa” a Nicolau Cabañas, descendent de l’indià lloretenc Nicolau Font i Maig.

totem sencer
El tòtem sencer amb l’emblema a dalt de tot, a l’entrada del veïnat
servicios profesionales jimenez

Aquella porció de finca, que es va destinar els primers anys a l’estiueig familiar dels Solanellas, es va acabar dividint en 123 parcel·les que van ser comercialitzades. Així va néixer l’actual Urbanització Lloret de Dalt, que en la dècada dels cinquanta va tenir altres noms com el de Paratge Melitrons i Paratge Lloret de Dalt.

D’aquella època, encara hi queda un tòtem de fusta, de tronc d’eucaliptus, i un escut de ferro amb l’emblema de Lloret de Dalt, que daten de l’any 1958. Aquests van ser utilitzats com a reclam publicitari per seguir impulsant la comercialització de les parcel·les.

El president de l’Associació de Veïnes i Veïns de Lloret de Dalt, Lluís Cruz, reclama que siguin “restaurats com a part del patrimoni local“.

Actualment, a Lloret de Dalt encara es conserven alguns trams de les voreres originals dels primers carrers oberts durant l’any 1955.

planol lloret de dalt cases
Planols de les façanes sud i nord de la casa familiar dels Solanellas el 1958 (Arxiu Municipal de Lloret de Mar)
spot_img

El + Vist