12.2 C
Blanes
L'última tirada a l'art, el desembre de l'any passat

El Xino-Xano comença el 2019 amb la tirada a l’art, aquest diumenge

Sempre que l'estat de la mar ho permeti, la primera tirada es preveu cap a les 8 hores i un parell d'hores més tard, es farà la segona. Com sempre, serà davant d'Es Trajo d'en Reyné.

L'última tirada a l'art, el desembre de l'any passat

Darreres Notícies

Aquest diumenge hi ha tirada a l’art amb el Xino-Xano. L’entitat torna a recuperar aquesta pràctica de pesca tradicional, que es du a terme dos cops l’any. Un dels membres de la penya, Carles Carbonell, recorda que antigament l’art havia permès a moltes famílies de la vila subsistir, ja que estava obert a tothom i el peix es repartia entre tots a parts iguals, excepte el patró.

L’última tirada a l’art, el desembre passat

Per poder tirar l’art, el Xino-Xano fa una crida als veïns, ja que com més gent hi col·laborin millor serà arrossegar la xarxa fora de l’aigua. Calen un centenar de persones i Carles Carbonell està satisfet que a les últimes edicions han comptat amb una bona participació, sobretot de jovent.

Part del peix pescat l’últim cop

La primera tirada es preveu cap a les vuit del matí i un parell d’hores més tard, es farà la segona. Com sempre, serà davant d’Es Trajo d’en Reyné. Això sí, sempre que l’estat de la mar ho permeti. Un aspecte que no se sabrà fins a l’últim moment.

Si tot va bé i la tirada es pot fer amb normalitat, com és habitual amb el peix que es pesqui es farà un esmorzar amb tots els participants.

Aprofitant l’acte, des de l’entitat es convida a tothom a col·laborar amb la compra de diverses manualitats per poder mantenir les activitats que es fan al llarg de l’any. Estaran a la venda durant tot el matí i, a més, es podrà comprar el calendari del Xino-Xano d’aquest 2019.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist