16.5 C
Lloret de Mar

El Xino-Xano farà la tirada a l’art aquest diumenge, 27 de febrer

L'entitat va haver de suspendre l'activitat el primer cap de setmana de febrer per problemes tècnics i, finalment, ha decidit fer-la aquest diumenge.

Tirada a l'art, febrer del 2020 (Xino-Xano)
Tirada a l'art, febrer del 2020 (Xino-Xano)

Darreres Notícies

Finalment, el Xino-Xano sí que farà la tirada a l’art del mes de febrer. Recordem que el primer cap de setmana la va haver d’anul·lar per problemes tècnics. Ara, l’entitat ha pogut preparar-ho tot per poder sortir a l’aigua aquest diumenge, 27 de febrer, i convoca a tota la població a col·laborar amb l’activitat a partir de les vuit del matí.

Un membre del Xino-Xano, Miquel Joancomartí, recorda com funciona aquest sistema de pesca.

“Consisteix en tirar una xarxa dins de l’aigua, amb una barca, i des de terra, amb dues cordes, es va estirant i la xarxa va venint i va recollint el peix”

Miquel Joancomartí
Tirada a l'art, desembre 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)
L’última tirada a l’art, el desembre del 2021 (Ajuntament de Lloret de Mar)

Antigament, la pesca de l’art era un mitjà de subsistència per a moltes famílies de Lloret. Com que avui en dia la gent no hi està acostumada, calen moltes més persones per tirar l’art cap a fora de l’aigua.

“L’ideal és que hi hagi entre 25-30 persones a cada costat; abans ho feien amb bastant menys, però abans la gent hi estava més habituada”

Miquel Joancomartí

El tipus de peix que es pesca ha canviat: mentre que abans hi havia raget i sonsos, avui en dia predominen els peixos d’escata, més grossos, com els pagells, els sards i els espets.

El que no ha canviat és que amb el peix que es pesca, el Xino-Xano reparteix esmorzar per a tothom. El primer vol es farà a les vuit del matí, a la zona d’Es Trajo d’en Reyné.

spot_img

El + Vist