17 C
Lloret de Mar
Elisenda Paluzie, amb Jordi Pina al darrere

Elisenda Paluzie assegura que la ciutadania organitzada pot fer grans passos per la independència

La presidenta de l'ANC ha fet una xerrada a Lloret de Mar per explicar quines actuacions pot fer la ciutadania en el context actual.

Elisenda Paluzie, amb Jordi Pina al darrere

Darreres Notícies

La ciutadania pot fer moltes coses en el camí cap a la independència. Aquest és el missatge que envia Elisenda Paluzie, presidenta de l’ANC, que aquest dijous ha estat a Lloret per oferir una xerrada en què ha explicat, precisament, quin ha de ser el paper de la base en el context en què ens trobem.

Segons la representant de l’Assemblea, hi ha moltes petites accions que són grans passos quan la ciutadania s’organitza i va a una. En aquest sentit, Paluzie apunta que han pres nota de totes les errades que es van cometre després de l’1 d’octubre del 2017 i s’estan esmenant perquè el procés pugui seguir endavant.

Un exemple és la creació de la candidatura d’Eines de País, que ha guanyat amb solvència a la Cambra de Comerç de Barcelona. Un pas de gegant per aconseguir que la massa empresarial també se sumi al procés.

A més, l’ANC també ha impulsat una campanya de consum estratègic, amb l’objectiu de desconnectar l’economia catalana dels oligopolis lligats als poders polítics espanyols i potenciar una economia compromesa amb altres valors.

Tot plegat forma part de la “lluita no violenta” que caracteritza i ha de caracteritzar el procés sobiranista, segons l’entitat, que creu que el camí ha de ser afeblir els pilars dels poders que exerceix l’Estat espanyol en forma de repressió política.

En aquest sentit, recorda que els processos d’independència sempre han estat llargs i costosos, i creu que tot el que ha passat ha de servir per fer autoanàlisi i marcar un full de ruta clar i potent.

Sobre el judici als presos, reconeix que l’ANC no és optimista, però sí que confia en què la justícia espanyola perdi les batalles en l’àmbit internacional.

La xerrada de l’ANC, aquest dijous (NRLL)

La xerrada organitzada per l’ANC de Lloret ha omplert de gom a gom la sala d’actes de l’Ajuntament. Entre el públic hi havia l’advocat Jordi Pina, representant dels presos Jordi Sànchez, Josep Rull i Jordi Turull. El lletrat considera que són les entitats i els dirigents polítics els que han de marcar el full de ruta a seguir, però demana a la ciutadania que no oblidi els presos.

A diferència de l’ANC, l’advocat sí que es mostra optimista de cara a la sentència del judici, però també és conscient que cal estar preparats per a qualsevol cosa. En aquest sentit, Jordi Pina té clar que si la sentència és negativa per als presos, caldrà recórrer al Tribunal Constitucional i, si cal, al Tribunal Europeu de Drets Humans. Tot i que el camí pugui ser llarg, Pina assegura que lluitaran fins al final.

L’advocat, que té segona residència a Lloret, assegura que ha estat un honor poder defensar a Sànchez, Rull i Turull i, tot i la tristor que li suposa haver defensat persones que, segons ell, no han comès cap delicte, se sent honorat d’haver pogut participar en un moment històric tan important per al país.

spot_img

El + Vist