13.8 C
Lloret de Mar

Els alumnes de 5è de Primària treballen amb fotografies del concurs Montphoto

La finalitat és que aquests nens i nenes, de 10 i 11 anys, s’inspirin amb aquestes fotografies, de gran qualitat i bellesa. N’han de triar una i a partir d’aquesta imatge, fer-ne una anàlisi a fons.

Darreres Notícies

Prop de 400 alumnes de totes les classes de 5è de Primària passaran entre aquesta setmana i la vinent per l’exposició de les millors imatges del concurs de fotografia de natura de Montphoto. Estan exposades a la Casa de la Cultura.

servicios profesionales jimenez

La finalitat és que aquests nens i nenes, de 10 i 11 anys, s’inspirin amb aquestes fotografies, de gran qualitat i bellesa. N’han de triar una i a partir d’aquesta imatge, fer-ne una anàlisi a fons. És a dir, s’han d’acostar al medi natural des d’una perspectiva artística.

El president de Montphoto, Paco Membrives, considera que és una experiència molt enriquidora i creu que “les accions que poden sorgir en benefici de la societat és el que realment dona sentit a la feina que es fa”.

Es tracta d’un projecte conjunt entre l’associació Montphoto i les escoles, amb la col·laboració de XATRAC. Tal i com van fer l’any passat, els joves no s’han de limitar a ser espectadors de la mostra, sinó que han de treballar la fotografia que els agradaria o els cridi l’atenció. Han de dir què hi veuen, pensen o senten. Santi Escartin, membre de XATRAC assenyala que “primer els ensenyem a analitzar el què veuen en la imatge, després el què pensen i per últim el què es pregunten, pot semblar senzill però s’arriba a un punt de confusió que és divertit”.

Les sessions que hi ha programades fins el 26 d’octubre a la Casa de la Cultura són treballs de camp. El proper pas per als alumnes és intentar respondre els interrogants que s’han fet amb les imatges de Montphoto. El projecte, que finalitzarà al gener, es completarà amb un treball artístic que farà cada escolar, el qual s’exposarà conjuntament amb les imatges originals.

spot_img

El + Vist