29.6 C
Lloret de Mar

Els alumnes de cuina i gastronomia del Coll i Rodés participen a les jornades de l’arròs

La 18a edició de la campanya es du a terme aquest mes de maig amb 26 establiments participants.

Darreres Notícies

Els alumnes del cicle formatiu en cuina i gastronomia de l’institut Coll i Rodés participen, per primera vegada, a les jornades de l’arròs. Ho fan juntament amb 26 restaurants i hotels de Lloret de Mar, que durant aquest mes de maig ofereixen menús que parteixen dels 29 euros i que tenen l’arròs com a plat principal.

La campanya gastronòmica arriba a la 18a edició, totalment consolidada. L’organitzen conjuntament restauradors, hotelers i Lloret Turisme. El president de l’associació de bars i restaurants, Nino Gómez, destaca el fet de comptar amb els futurs cuiners que estudien a la vila.

La formació és un aspecte que també té en compte el sector de l’hostaleria. El seu vicepresident, Felip Rigat, ha aprofitat la presentació de les jornades per reivindicar la creació d’una escola.

Davant d’aquesta petició, l’alcalde, Jaume Dulsat, s’ha compromès a fer una escola d’hostaleria a Lloret però en el seu moment i ha destacat la importància dels cicles formatius com el de cuina, que té una inserció laboral del 100%. L’alcalde també ha lloat la qualitat i la competitivitat de la restauració lloretenca.

En la presentació de les jornades de l’arròs, Ramon Ramos, president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, ha volgut felicitar el sector per treballar de forma conjunta i contribuir a consolidar la gastronomia del territori.

Les jornades de l’arròs compten, doncs, amb 26 menús diferenciats aquest mes de maig a Lloret. Hi ha establiments que cuinen l’arròs de forma tradicional i altres de manera més innovadora. Hi ha de tot, des del lloretenc arròs de l’art, fet a la manera dels antics pescadors, a timbal d’arròs negre, mousse d’arròs, cassola d’arròs, arròs caldós, melós, sucós, rossejat amb peix, amb garotes, bacallà, bolets i un llarg etcètera.

Com en les altres edicions, amb els menús de l’arròs -una de les dues campanyes gastronòmiques que es fan al llarg de l’any a la vila- s’obtenen una entrada als jardins de Santa Clotilde, una altra al casino i dues hores gratuïtes als pàrquings municipals.

spot_img

El + Vist