20 C
Lloret de Mar
Laia Terradas estudiant per la Selectivitat

Els alumnes de segon de batxillerat veuen bé l’adaptació que s’ha fet de la Selectivitat atesa la situació

A la ràdio hem parlat amb Laia Terradas (Immaculada Concepció), Cristina Carbonell (Coll i Rodés) i Delia Daraban (Rocagrossa).

Laia Terradas estudiant per la Selectivitat

Darreres Notícies

Els alumnes de segon de batxillerat preferirien haver pogut fer classes presencials per preparar la Selectivitat. És el que ens han dit tres alumnes de centres lloretencs amb qui hem parlat per saber com preparen les proves d’accés a la Universitat, que es faran els dies 7, 8 i 9 de juliol si l’evolució de la pandèmia ho permet.

Tot i que creuen que haver de preparar-se des de casa és complicat, reconeixen que la comunicació amb el centre ha estat molt bona des del principi i valoren de manera positiva els canvis que s’han anunciat per adaptar-se a la situació.

Atesa la crisi sanitària que estem vivint, s’ha decidit flexibilitzar els exàmens per aconseguir que tots els estudiants tinguin les mateixes oportunitats per obtenir la millor nota possible. Amb aquest objectiu s’adaptaran les puntuacions en alguns casos i els enunciats comptaran amb més opcions.

Són els principals canvis que s’han anunciat des de la comissió organitzadora, on estan representades les set universitats públiques catalanes, amb l’assessorament dels responsables d’elaborar els exàmens de cada matèria. Han deixat clar que tot plegat no comporta reduir temari, perquè podria perjudicar els estudiants, ja que recordem que els centres tenen autonomia a l’hora de programar els continguts.

La flexibilització també s’ha fet tenint en compte que no era convenient un canvi radical en els models d’exàmens perquè tant el professorat com els alumnes ja els coneixen i hi han estat treballant.

Tant Laia Terradas (que estudia el Científic a l’escola Immaculada Concepció i li agradaria estudiar Matemàtiques), com Cristina Carbonell (que estudia el Científic a l’institut Coll i Rodés i, malgrat que no ho té decidit encara, una possibilitat seria estudiar Infermeria) i Delia Daraban (que estudia el Social al Rocagrossa i entre les opcions que té en ment hi ha la de fer la doble carrera de Dret i ADE) valoren positivament els canvis.

Sobre el funcionament del dia a dia, cada centre s’ha organitzat a la seva manera, tot i que en els tres casos els posen molta feina per preparar-se bé de cara a la Selectivitat. Tot i que al principi va ser més caòtic, ara ja s’han adaptat força a la nova situació. De totes maneres, les tres coincideixen en la dificultat que té seguir la matèria des de casa.

Quan es va decidir tancar els centres escolars ningú no pensava que la situació s’allargaria tant i totes tres creien que tornarien a veure aviat els seus companys. Ara, però, la realitat és que hauran de tancar una etapa molt important de la seva vida de manera telemàtica. Quan passi tot, però, esperen poder retrobar-se amb els amics, a qui asseguren que troben molt a faltar, malgrat que estan connectats a través de les noves tecnologies.

En el cas de la Laia, a banda de suspendre-li les classes, també li van suspendre la presentació del seu treball de recerca. Va treure un 10 i estava previst fer una presentació al Teatre, al costat d’altres alumnes de Lloret amb treballs de recerca destacats. En el seu cas va centrar-se en les matemàtiques i la intel·ligència. Ella és pessimista i creu que la presentació ja no es farà, tot i que caldrà veure si es pot fer, d’aquí uns mesos, quan haguem deixat enrere la pandèmia.

spot_img

El + Vist