13.5 C
Lloret de Mar

Els alumnes del Rocagrossa fan un projecte d’intercanvi amb tres instituts europeus més

Passen uns dies a Venècia, on analitzen mostres de la platja i de l'aigua per comprovar la contaminació de microplàstics.

Els alumnes, agafant mostres a la platja del Lido a Venècia.
Els alumnes, agafant mostres a la platja del Lido a Venècia.

Darreres Notícies

Un grup d’alumnes de l’institut Rocagrossa passa aquesta setmana a Venècia. Allà està duent a terme un projecte d’intercanvi amb estudiants de tres centres europeus més, amb la finalitat d’estudiar la presència de microplàstics al mar i a les platges. En aquest cas, com els plàstics afecten la vida marina i la llacuna de Venècia, a més de saber com la contaminació acústica afecta els peixos.

servicios profesionales jimenez

L’estada a Itàlia forma part del programa Erasmus que duen a terme 6 alumnes de Batxillerat del Rocagrossa, juntament amb joves d’un institut italià, un de romanès i un altre de Turquia.

venecia 1
Els alumnes del Rocagrossa, amb el director Quique Molina, a Itàlia.

Amb ells, hi ha el director de l’institut Rocagrossa, Quique Molina, qui explica que “som al Lido de Venècia per saber si hi ha microplàstics i també analitzarem la contaminació del mar Adriàtic”.

El programa d’intgercanvi va començar a la tardor amb una estada a Romania. Continua aquesta setmana a Itàlia, d’on tornaran dissabte. A Lloret, els alumnes vindran a principis de juny i l’última etapa serà a Turquia el proper mes d’octubre.

Quan vinguin aquí, analitzaran “l’impacte del turisme en el mar lloretenc”. Els alumnes de fora que vinguin a Lloret s’allotjaran a la casa dels estudiants del Rocagrossa. L’idioma que fan servir en tot moment és l’anglès, a més de conèixer altres sistemes educatius i cultures.

A més d’ampliar els seus coneixements científics, el programa Erasmus els permet passar-s’ho molt bé.

spot_img

El + Vist