28.5 C
Lloret de Mar
Els acusats del crim del jove italià, aquest dilluns, a l'Audiència de Girona

Els amics del turista italià mort a Lloret diuen que la coça va ser “violentíssima” per fer “el màxim mal possible”

Asseguren al judici que la víctima no va tenir cap possibilitat de defensar-se i que ja no va recuperar la consciència.

Els acusats del crim del jove italià, aquest dilluns, a l'Audiència de Girona

Darreres Notícies

Els amics del jove turista italià mort a la discoteca St. Trop de Lloret de Mar al 2017 han dit davant del jurat popular que la coça que el principal acusat li va clavar a la víctima va ser “violentíssima” i amb la voluntat de fer “el màxim mal possible”.

Durant la primera jornada del judici, els amics que estaven amb ell al local en el moment de l’agressió han declarat que no hi va haver cap discussió prèvia i que van veure com l’acusat empentava el noi i després li propinava almenys un cop de puny que el va fer caure a terra.

Els advocats de la defensa, de les acusacions i el fiscal
Els advocats de la defensa, de les acusacions i el fiscal

Afirmen que no va tenir cap possibilitat de defensar-se quan el processat li va clavar la puntada de peu a la templa. Un d’ells, tal i com recull l’Agència Catalana de Notícies, explica que “vaig pensar que era una puntada de peu mortal”.

El judici per la mort del turista italià ha començat aquest dilluns a l’Audiència de Girona amb la tria del jurat popular que s’encarregarà d’emetre el veredicte.

El jurat haurà de decidir si l’autor material de la coça mortal va actuar “amb intenció” de matar o sabent que clavant-li la puntada de peu al cap li podia causar la mort a la víctima com sostenen les acusacions o si, per contra, va ser un accident tràgic com argumenta la defensa.

S’enfronta a 24 anys de presó. El veredicte també haurà d’esclarir si el segon acusat va ser “còmplice” evitant que poguessin socórrer la víctima o si no va tenir cap implicació amb els fets.

Si aquest dilluns han declarat els amics de la jove mort, la declaració dels acusats està prevista dimecres a la tarda.

El cas ha trigat gairebé cinc anys a arribar a judici i després de diversos intents per jutjar-lo.

Estava previst a finals de l’any passat però es va haver de suspendre perquè van arrestar el principal acusat a Alemanya. Tenia pendent una ordre europea de detenció i entrega de la justícia italiana perquè el volien jutjar al país.

Va estar a punt però també va quedar en llibertat a Itàlia abans del judici i va decidir tornar al país i entregar-se a l’Audiència. Monguilod –l’advocat de la defensa- ha recordat que és el tribunal competent perquè és el lloc on van passar els fets i considera que a Itàlia no hauria tingut un judici “just”.

Els dos acusats estan en llibertat. Això ha fet que a l’arribada al Palau de Justícia de Girona, aquest dilluns, hi hagi hagut algun moment de tensió quan s’han trobat amb la família de la víctima que els han increpat dient-los “assassins“.

spot_img

El + Vist