20.2 C
Lloret de Mar
Marc Parés (segon per l'esquerre), a la visita a Lloret

Els comuns presenten la nova Llei de Barris a les associacions veïnals de Lloret

La normativa, que s'està treballant al Parlament a proposta dels comuns, es preveu que s'aprovi després de l'estiu.

Marc Parés (segon per l'esquerre), a la visita a Lloret

Darreres Notícies

Lloret en Comú ha convidat el diputat Marc Parés a Lloret per reunir-se amb representants d’associacions veïnals d’arreu del municipi i, a banda d’escoltar les seves demandes, presentar-los la nova Llei de Barris amb què treballa la Generalitat. La normativa, que recupera la filosofia d’una llei del 2004, la van proposar al Parlament els comuns i, després de superar els primers tràmits, es preveu que s’aprovi passat l’estiu. 

Marc Parés explica que la voluntat és promoure la rehabilitació global de barris per evitar-ne la degradació, millorar les condicions de les persones residents en aquestes àrees i afavorir, d’aquesta manera, la cohesió social. A diferència de la llei del 2004, Parés ha matisat que ara es pretén “entrar a l’interior dels habitatges per dignificar les condicions d’habitabilitat, per millorar-los des del punt de vista d’eficiència energètica i, per tant, posar molt l’accent en aquesta dimensió verda“. Tot i així, també volen incidir “a l’espai públic, en un context d’emergència climàtica, per exemple, creant refugis climàtics, fent arribar el verd urbà al conjunt dels barris del país i, per tant, aquesta idea d’avançar cap a la sostenibilitat ambiental“.

“Ara volem entrar a l’interior dels habitatges per dignificar les condicions d’habitabilitat i millorar-los des del punt de vista d’eficiència energètica”

Marc Parés

Per aconseguir-ho, es preveu que la Generalitat creï una línia de subvencions per als ajuntaments que presentin projectes d’intervenció integral que tinguin com a objectiu la millora urbanística, social i econòmica de barris.

Un dels aspectes destacats de la futura normativa, segons Parés, és arribar a tots els barris de Catalunya, més enllà de Barcelona i l’àrea metropolitana. 

“Volem donar resposta a les vulnerabilitats dels diferents barris i viles de Catalunya i, per tant, no només a l’àrea metropolitana”

Marc Parés

Aprofitant la visita a Lloret, el diputat dels Comuns ha fet una volta pel nucli antic per conèixer de primera mà les necessitats d’aquest barri. 

Tot i així, des de Lloret en Comú han remarcat que la idea de la futura llei és arribar a tots els barris del municipi

spot_img

El + Vist