15.1 C
Lloret de Mar

Els delictes a Lloret de Mar es redueixen un 5,5%, però creixen en algunes tipologies concretes

Han augmentat els delictes de lesions i baralles tumultuàries i el tràfic de drogues; a més, s'han denunciat 4 violacions, mentre que el 2018 en van ser 2.

Els Mossos d'Esquadra en el dispositiu específic per l'augment de robatoris, el desembre passat
Els Mossos d'Esquadra en el dispositiu específic per l'augment de robatoris, el desembre passat

Darreres Notícies

Els delictes s’han reduït a Lloret de Mar al llarg del 2019. Tot i així, hi ha algunes tipologies en què s’han incrementat, com les baralles tumultuàries o el tràfic de drogues. Són dades de l’estadística que periòdicament publica el Ministeri de l’Interior, que recull dades de tots els cossos policials, i que marca que, en concret, els delictes a Lloret han baixat un 5,5%, passant de 3.749 a 3.542.

Segons l’estadística, aquelles tipologies que s’han reduït més han estat els robatoris amb força a domicilis (de 218 a 161) i els furts (de 1.807 a 1.398). Això sí, com dèiem, han augmentat els delictes de lesions i baralles tumultuàries (de 90 a 103) i s’han denunciat quatre violacions (al 2018 van ser-ne dues). També s’ha incrementat notablement el tràfic de drogues (de 38 casos s’ha passat a 69).

Pel que fa al conjunt de les comarques gironines, els delictes s’han incrementat un 4,5%, arribant als 45.242. Destaquen sobretot dues tipologies. La primera són els robatoris amb força a habitatges i establiments, que pugen un 5,5% i tanquen l’any amb 4.879 casos; aquí s’hi inclouen, per exemple, els robatoris comesos per bandes especialitzades, que arribaven a emboscar-se per evitar que se les detectés. L’altra tipologia destacada són els delictes sexuals. En aquest cas, han crescut fins a un 17,9%; al llarg del 2019, se n’han registrat 258, i en 52 d’aquests casos, les víctimes han patit una violació.

spot_img

El + Vist