14.9 C
Blanes
Albert Ferràndez (ERC), Albert Robert (Tots per Lloret) i Lara Torres (Sumem Lloret), en la roda de premsa

Els grups de l’oposició critiquen les accions de l’equip de govern en els primers 100 dies de mandat

Entres les seves preocupacions hi ha l'eliminació de les beques menjador, la mobilitat al municipi o la comunicació que fa l'equip de govern.

Albert Ferràndez (ERC), Albert Robert (Tots per Lloret) i Lara Torres (Sumem Lloret), en la roda de premsa

Darreres Notícies

Els grups de l’oposició (Tots per Lloret, ERC i Sumem Lloret) denuncien de manera contundent diferents decisions que ha adoptat l’equip de govern en els primers 100 dies de mandat. Entre les principals preocupacions dels partits hi ha la supressió de les beques-menjador, els problemes de mobilitat, el camí de ronda o la comunicació amb “fake news”.

Precisament la comunicació que fa l’equip de govern ha estat un dels aspectes més criticats. En concret, han apuntat a l’alcalde, Adrià Lamelas, i a l’anunci que va fer de la seva reducció de sou. El líder de Tots per Lloret, Albert Robert, ha remarcat que en un primer moment es va dir que la reducció de sou de Lamelas estava motivada per les “urgències socials” dels veïns del municipi. En aquest sentit, assenyala que l’alcalde va dir, dies després, que no s’hauria abaixat el sou si no hagués tingut un càrrec a la Diputació de Girona, fet que consideren una “incoherència”.

“L’alcalde va dir que s’abaixava el sou per urgències socials, però vam preguntar-li si s’hauria abaixat el sou si no hagués estat a la Diputació de Girona i ens va dir que ‘no'”

Albert Robert (Tots per Lloret)

Pel que fa a l’àmbit social, la principal crítica dels grups de l’oposició ha estat l’eliminació de les beques menjador. Denuncien que aquesta mesura ha afectat de manera greu els alumnes de secundària dels instituts Ramón Coll i Rodés, del Rocagrossa i del Sant Quirze, que no poden optar a cap ajut econòmic. N’ha parlat Albert Ferràndez, líder d’ERC.

“La decisió d’eliminar les beques menjador ha deixat desemparats els alumnes dels insituts Coll i Rodés, Rocagrossa i Sant Quirze”

Albert Ferràndez (ERC)

En aquest àmbit, també s’ha lamentat el trasllat de l’Aula de Música i els mecanismes de participació per a la creació del Consell de Salut Municipal, en els quals asseguren que no s’ha comptat amb les opinions dels agents implicats com, per exemple, els sindicats de treballadors.

També s’ha parlat de mobilitat i de la prova pilot que es va engegar setmanes enrere a l’Avinguda Just Marlès, ampliant la parada de taxis i retirant un carril de circulació. Els tres grups consideren que no era el moment per dur a terme aquesta prova, tal com ha explicat Lara Torres, portaveu de Sumem Lloret.

“L’actuació a la parada de taxis és atemporal, no es poden fer proves pilot enmig de la temporada”

Lara Torres (Sumem Lloret)

També en aspectes de mobilitat, l’oposició ha criticat durament el cost del projecte “Lloret Batega”, que assenyalen que va ser de més de 27.000 euros al llarg dels dos caps de setmana. Es tracta d’una iniciativa que, segons els tres grups, es va dur a terme “sense consens amb hoteleres, restauradors, veïns i altres agents implicats”.

Pel que fa al camí de ronda i Can Juncadella, els grups de l’oposició també han assenyalat que cal aplicar les resolucions judicials i no tornar a parlar amb la propietat, tal com asseguren que vol fer l’executiu local. I és que consideren que és una pràctica que ja es va fer amb anterioritat, sense resultats positius, i que “és una pèrdua de temps”.

Els tres partits (Tots per Lloret, ERC i Sumem Lloret) han dut a terme la roda de premsa aquest dimecres al matí, a la sala de plens del consistori, amb un missatge de preocupació pel treball que du a terme l’equip de govern.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist