15.8 C
Lloret de Mar

Els hospitals de Blanes i Calella participen en un assaig clínic sobre el coronavirus

L'objectiu és trobar un tractament eficaç contra el coronavirus.

Atenció al pacient
Atenció al pacient

Darreres Notícies

Els hospitals comarcals de Blanes i Calella participen en un assaig clínic internacional anomenat Solidarity, sobre tractaments contra la Covid-19. La iniciativa la promou l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

L’objectiu és trobar un tractament eficaç contra el coronavirus. Ho ha explicat Óscar Del Río, metge adjunt de Medicina Interna de l’Hospital de Calella, que també és un dels investigadors d’aquest assaig clínic.

Solidarity compta amb la participació de centres hospitalaris de més de 100 països, quatre dels quals són de Catalunya, entre els quals hi ha l’Hospital de Blanes i el de Calella, gestionats per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva.

L’assaig compara opcions de tractament per avaluar l’eficàcia de cadascun contra la Covid-19. Hi poden participar pacients contagiats amb el virus que siguin majors d’edat i que estiguin ingressats en algun dels hospitals adscrits a l’estudi.

Quan el pacient accepta participar-hi, se li assigna, de manera aleatòria a través d’un programa informatitzat, una de les opcions de l’estudi. Els medicaments inclosos en l’assaig podran variar en funció dels resultats que vagin apareixent.

La iniciativa ja s’ha posat en marxa als hospitals de Blanes i Calella amb la participació dels primers pacients. Els investigadors clínics són les doctores Eva Armero i Àngels Garcia, a Blanes, i els doctors Artur Juan i Óscar del Río, a Calella.

spot_img

El + Vist