30.9 C
Lloret de Mar
Jardins de Vil·la d’Este de Tívoli

Els Jardins de l’Alhambra i el Generalife i els Vil·la d’Este, a la Xarxa Europea de Jardins Històrics

Són les dues noves incorporacions més rellevants, ja que són considerats dos dels jardins històrics més importants del sud d'Europa.

Jardins de Vil·la d’Este de Tívoli

Darreres Notícies

La Xarxa Europea de Jardins Històrics, impulsada pels ajuntaments de Lloret i Aranjuez i la Universitat de Barcelona, segueix creixent. Les noves incorporacions més destacades són els Jardins de l’Alhambra i el Generalife, Patrimoni Mundial de l’UNESCO, i els Jardins de Vil·la d’Este, a Tívoli, considerats dos dels jardins històrics més importants del sud d’Europa.

Jardins de l’Alhambra i el Generalife (Nazari Viajes)

A banda, hi ha hagut altres adhesions, com el Campus de Patrimoni Cultural i Natural de la UdG, els jardins de Reggia Caserta, a Nàpols, i els de Mirarame, a Trieste. El regidor de Cultura de Lloret, Albert Robert, està molt satisfet que la xarxa vagi creixent.

La setmana passada es va celebrar, a Aranjuez, una assemblea de l’associació, que, a banda de permetre l’intercanvi d’experiències per a la gestió dels jardins, té com a objectiu principal obtenir la menció d’Itinerari Cultural del Consell d’Europa.

A banda de formalitzar les noves adhesions, a l’assemblea també es van presentar la memòria del 2018 i el pla d’accions del 2019, es va aprovar el reglament intern del Comitè Científic i es va confirmar l’organització del Tercer Fòrum de Jardins Històrics, que serà del 19 al 21 de setembre a Sintra, Portugal.

spot_img

El + Vist