28.5 C
Lloret de Mar
Programa 'Jardines con historia', en Santa Clotilde

Els jardins de Santa Clotilde, a La2 de TVE

El recinte, "plenament integrat al paisatge lloretenc", protagonitza el capítol de 'Jardines con historia' d'aquest dissabte.

Programa 'Jardines con historia', en Santa Clotilde

Darreres Notícies

‘Jardines con historia’, l’espai de La2 de TVE sobre la història i botànica, dedica el capítol d’aquest dissabte als Jardins de Santa Clotilde, els quals formen part de l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics.

A principis del segle XX, el doctor i empresari Raül Roviralta va triar aquest paisatge de la Costa Brava per construir-hi la seva residència de camp, inspirada en les viles italianes.

Els jardins de Santa Clotilde, que envolten la casa i descendeixen en terrasses cap al mar, van ser per a Raül Roviralta un projecte de vida i sempre va participar activament a l’obra.

El disseny va ser encarregat a l’arquitecte Nicolau Maria Rubió, llavors acabat de llicenciar, però que acabaria convertint-se en el màxim exponent del paisatgisme mediterrani.

Jardins de Santa Clotilde
Jardins de Santa Clotilde

Ell va saber conjugar l’ordre i la simetria de les formes clàssiques amb l’essència del jardí renaixentista i va crear a Santa Clotilde un lloc de bellesa delicada i sòbria, on el blanc de les escultures contrasta amb el verd de la vegetació i atrau la mirada dels visitants.

La directora del programa de TV2, Sonia Tercero, qualifica “Santa Clotilde de jardins excepcionals i molt romàntics, que queden plenament integrats al paisatge, es fonen amb l’horitzó”.

Jardins de Santa Clotilde
Jardins de Santa Clotilde

El programa, que s’emet aquest dissabte (18h) per La2 de TVE, inclou una entrevista amb Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i president de l’Itinerari Europeu de Jardins Històrics.

Xavi Flores, regidor de Patrimoni Cultural de l’Ajuntament de Lloret, es mostra “orgullós que Santa Clotilde surti en un programa de prestigi”, i assenyala que ahir mateix un altre programa de TV1, ‘Aquí la Tierra’, també ha estat gravant al recinte.

‘Jardins amb Història’ visita aquesta temporada Madrid, Sevilla, Lanzarote, València, Mallorca, Salamanca, Santander, Corunya, Saragossa, Barcelona, Girona i Còrdova.

La sèrie recorre jardins emblemàtics, públics i privats, hereus de diferents estils i períodes històrics, que conformen la dimensió paisatgística dels béns culturals del patrimoni nacional.

spot_img

El + Vist