10.1 C
Lloret de Mar

Els jardins de Santa Clotilde, un dels més singulars de Catalunya, segons Time Out

La publicació ha inclòs el recinte lloretenc en un llistat de set "parcs i jardins catalans frondosos en història, bellesa i diversitat botànica”.

Els característics xiprers dels jardins lloretencs.
Els característics xiprers dels jardins lloretencs.

Darreres Notícies

Els jardins de Santa Clotilde, de Lloret de Mar, són un dels més bonics i singulars de Catalunya, segons Time Out. La publicació ha donat a conèixer un llistat, aquest mes de setembre, de 7 recintes verds que qualifica de “parcs i jardins catalans frondosos en història, bellesa i diversitat botànica”.

Un dels quals són els jardins de Santa Clotilde, els quals podem veure ara a la sèrie d’HBO, ‘La casa del dragón’, preqüela de ‘Joc de trons’. Es troben situats a la part sud del terme municipal, en un indret privilegiat amb vistes al mar.

Jardins de Santa Clotilde a vista de drone
Jardins de Santa Clotilde a vista de drone

Va ser l’arquitecte Rubió i Tudurí qui els va dissenyar l’any 1919 per a la família Roviralta de la burgesia catalana. D’inspiració clàssica, els passejos i places que creuen els jardins acaben sempre al mar, amb la platja de Sa Boadella de rerefons.

A més d’una estructura farcida de xiprers, els jardins estan adornats amb escultures de tradició romana. Per aquesta acurada imatge i les impressionants vistes al Mediterrani, han estat i són sovint l’escenari de rodatges de sèries, pel·lícules, anuncis o fins i tot concerts.

En la publicació de Time Out, feta per un especialista, la portada són els jardins de Lloret de Mar.

Mentre que la resta de recintes singulars de Catalunya són els jardins de la residència de Dalí a Port Lligat, uns jardins atribuïts a Gaudí a la Pobla de Lillet, el Parc Samuà al Baix Camp, la casa familiar de Joan Miró a Mont-Roig, els jardins de Cap Roig (també amb vistes al mar) i el bosc urbà Arborètum a Lleida.

spot_img

El + Vist