28.5 C
Lloret de Mar
Els guardonats als Premis Climent Guitart 2022

Els Premis Climent Guitart 2022 reconeixen Jan Ribas, Can Buch, els pastissers, Blaumut i Santiago Ontañón

Els guardons s'han entregat aquest dijous al vespre i, com sempre, han reconegut els àmbits de la formació, l'emprenedoria, la solidaritat i la música.

Els guardonats als Premis Climent Guitart 2022

Darreres Notícies

El jove estudiant d’hostaleria Jan Ribas, l’establiment Can Buch, el gremi de Pastisseria de Barcelona, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i de Girona, el grup de música Blaumut i l’hoteler Santiago Ontañón han estat els guardonats a la vuitena edició dels Premis Climent Guitart.

Jan Ribas ha estat l’estudiant amb millor nota del cicle formatiu d’Hostaleria i Turisme de l’institut Ramon Coll i Rodés. A banda del trofeu, la Fundació també li ha atorgat una beca al Campus Internacional de Turisme, Hoteleria i Gastronomia (CETT), perquè continuï els seus estudis en un Grau de Formació Superior en Direcció de Cuina.

El Premi a l’Emprenedoria a la Costa Brava – Pirineu de Girona ha reconegut l’establiment Can Buch, de Sant Aniol de Finestres, a la Garrotxa. Es tracta d’un hotel amb valors sostenibles i ecològics, cent per cent autosuficient, que compta amb una oferta de qualitat, basada en la sobirania energètica i alimentària. El guardó l’ha recollit el propietari de Can Buch, Gerard Bofill.

“La vida té sentit quan es comparteix i la meva experiència els últims anys des que vaig deixar la ciutat i amb tot el procés de reconstruir una masia en ruïnes ha sigut compartir aquests moments amb la gent que m’ha acompanyat”

Gerard Bofill

Pel que fa al Premi a la Solidaritat, aquest any ha anat a mans del Gremi de Pastisseria de Barcelona i de Girona pel projecte Mona per a Pau, ideat pel reconegut pastisser Christian Escrivà, que no ha pogut assistir a la gala, però ha fet arribar el seu agraïment a través d’un vídeo.

“Vaig proposar donar un euro per cada mona venuda i la veritat és que, com era d’esperar i d’agrair, tots els pastissers s’hi van apuntar”

Christian Escrivà
Els Premis Climent Guitart amb Escriba a la pantalla
Els Premis Climent Guitart amb Escriba a la pantalla

Amb la campanya, es va destinar un euro de cada mona venuda a l’ONG World Central Kitchen, que es dedica a proporcionar àpats davant situacions de desastres naturals i que, recentment, s’ha mobilitzat per lliurar aliments als desplaçats per la guerra a Ucraïna.

El grup Blaumut, que fa uns anys va actuar a la gala dels Premis Climent Guitart i que enguany hi ha tornat a tocar, aquest cop ha recollit el guardó a la Música. El violinista Vassil Lambrinov s’ha mostrat molt content i agraït.

“Molt orgullosos que el jurat ens hagi triat com a grup i molt il·lusionats de retrobar-nos aquí amb gent estimada”

Vassil Lambrinov

Finalment, el Premi 3 Pioners –que recorda les figures de tres pioners del turisme a les terres gironines com són Gaspar Espuña, Jordi Comas i el mateix Climent Guitart–, s’ha atorgat a Santiago Ontañón, que va tenir un record pel recent desaparegut Pau García-Castany, que havia estat el gerent del seu establiment durant molts anys.

“Vaig arribar a Lloret als anys 50 i vaig muntar la meva primera pensió al carrer Sant Pere i, poc temps després, vaig construir el que ara és l’hotel Moremar”

Santiago Ontañón
Santiago Ontanon rebent el premi Tres pioners
Santiago Ontanon rebent el premi Tres pioners

A més, el jurat ha entregat un accèssit a la família Noguera, pionera del turisme de luxe a Lloret de Mar amb l’Hotel Santa Marta.

El lliurament s’ha fet aquest dijous al vespre a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort i s’ha fet amb el format habitual de fer un sopar. I és que, pel context de pandèmia, el 2020, la gala no es va poder celebrat i el 2021, es va fer amb un format reduït.

La presidenta de la Fundació Climent Guitart, Cristina Cabañas, ha celebrat aquest retorn a la normalitat i ha remarcat la importància dels premis. “Per a Guitart Hotels, la Fundació ens fa trobar l’equilibri entre la lluita diària de la incertesa permanent en què el sector, o millor dit l’economia global, està instal·lada i, per altra banda, la il·lusió de fer feliços els que més ens necessiten, transferir coneixement i reconèixer la feina ben feta”, ha matisat Cabañas.

L’alcalde de Lloret i vicepresident del Patronat de Turisme de Girona, Jaume Dulsat, també ha posat de relleu la importància d’entregar guardons com els Premis Climent Guitart: “Allò que fa la Fundació, que és prestigiar l’activitat turística, és una cosa que no hem de deixar de fer contínuament”.

Entre els convidats, hi havia el president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme, Miquel Noguer, que ha ressaltat la figura de Climent Guitart.

“És la consolidació d’uns premis d’una persona -en Climent- que ha estat pioner del turisme a Lloret de Mar, però també a tota la demarcació de Girona”

Miquel Noguer

La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, també ha assistit a la vetllada i ha felicitat la Fundació Climent Guitart per aquesta bona iniciativa.

“Que es donin premis sempre és bo, perquè posa de manifest la feina ben feta de molts empresaris del sector”

Marta Domènech

Els Premis Climent Guitart es van impulsar el 2015, coincidint amb el 60è aniversari de la cadena Guitart Hotels i l’objectiu és honorar la memòria de l’hoteler  Climent Guitart. En concret, es reconeixen quatre àmbits als quals va fonamentar bona part de la seva vida, tant professional com personal: la formació, l’emprenedoria, la solidaritat i la música.

spot_img

El + Vist