Lloret de Mar ha donat el tret de sortida a la quarta edició dels Pressupostos Participats. Ho ha fet aquest dimecres amb el consell veïnal, format per associacions de veïns de diferents zones de la vila i representants de tots els grups municipals.
Després d’un any sense fer-se, per evitar que les votacions coincidissin amb les diferents cites electorals de l’any passat, el projecte torna aquest 2020 amb una novetat destacada. La regidora de Participació Ciutadana, Lara Torres, ha explicat que la partida que s’hi destina serà d’un milió d’euros i que s’escolliran un projecte de ciutat (valorat en 500.000 euros) i un per a cada zona del municipi (un total de 500.000 euros entre tots; una dotació diferent en funció de la densitat de població de cada zona).
El proper pas serà, dilluns vinent, 10 de febrer, que s’obrirà el període per presentar les propostes de millora per a tot el municipi o bé per algun barri o sector. Un període que s’allarga fins a l’1 de març. Després, els serveis tècnics estudiaran tots els projectes, per descartar els que no siguin viables, i n’escolliran sis per a tot el municipi i tres per a cada zona. Aleshores serà el torn de la ciutadania, que podrà votar entre el 26 de maig i el 30 de juny.
A banda d’incrementar el temps de votacions, l’Ajuntament també publicarà un calendari per fer votacions presencials en diferents punts del municipi, com els centres cívics o el Casal Municipal de la Gent Gran. A més, com en l’última edició, es podran fer votacions a través de l’aplicació Lloret Smart o a l’OIAC (Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana).
També cal afegir que aquest any podran votar totes les persones empadronades a Lloret de Mar a partir dels 16 anys i les no empadronades que tinguin un IBI residencial i que es registrin prèviament per votar.
La regidora fa una bona valoració dels Pressupostos Participats. Lara Torres ha afegit que la majoria dels projectes aprovats en les edicions anteriors ja són una realitat o bé es preveu que ho siguin en els propers mesos. Per ara, de la primera edició, s’han executat 18 projectes, d’un total de 19 (només queda la pista del barri de Puigventós que la intenció és que estigui acabada la setmana que ve); de l’any següent se n’han fet realitat 17 de 24; i del 2018, es preveu que les càmeres de vigilància a les urbanitzacions estiguin instal•lades al juny.
Tota la informació sobre l’edició d’aquest any es pot consultar a la pàgina web de l’Ajuntament i a l’app Lloret Smart.