18.8 C
Lloret de Mar
Moment de la detenció de la parella a Saragossa, l'any passat (324.cat).

Els problemes d’un veí de Lloret per enterrar la seva filla aquí

La jutgessa ha imposat enterrar la petita a Saragossa, tal com va demanar la presumpta infanticida, la mare de la petita.

Moment de la detenció de la parella a Saragossa, l'any passat (324.cat).

Darreres Notícies

Manuel Ardila, veí de Lloret de Mar, reclama que enterrin la seva filla de dos anys a la vila però la jutgessa ha imposat enterrar-la a Saragossa, tal com va demanar la presumpta infanticida, la mare de la petita. Segons El Periódico de Aragón, si la cosa no canvia, la nena acabaria en una fossa comuna d’aquí cinc anys, perquè la mare no té diners.

El mateix diari publica que la Laia tenia només dos anys quan, el gener del 2021, va morir agònicament al barri saragossà Picarral. Des d’aleshores, està en una càmera frigorífica de l’Institut de Medicina Legal d’Aragò.

Moment de la detenció de la parella a Saragossa (324.cat).

La magistrada que instrueix el cas, María José Moseñe, ha imposat que sigui enterrada a Zaragoza, tal com va demanar la madre, acusada d’infanticidi, en contra de la sol·licitud del pare biològic. Ell va demanar que se li fes sepultura a Lloret de Mar, ciutat on resideixen ell i tota la família paterna.

La jutgessa va al·legar que el cas estava en fase d’instrucció i el cadàver es considerava una prova, per la qual cosa el millor era que estigués a prop del jutjat per si calia practicar una nova autòpsia.

Ara, però, la instrucció pot donar-se per finalitzada perquè ja no s’estan practicant proves ni sol·licitant anàlisis que tinguin a veure amb la menor, qui els forenses van detectar que havia rebut un centenar de cops, a banda de donar positiu en consum crònic de drogues. Tanmateix la magistrada no ha canviat d’opinió.

A tot això, cal afegir que la mare de la nena -que està en presó provisional a Saragossa- ha sol·licitat ser traslladada a un centre penitenciari de Palma de Mallorca, la seva ciutat natal i on viu la seva família. Per tant, la Laia estaria enterrada lluny tant de la mare com del pare. Ell, que de cap manera no vol que la seva filla s’enterri a Saragossa, ha decidit trencar el silenci i fer públic el seu cas a través dels mitjans de comunicació.

La Laia va morir el 21 de gener del 2021, després que la mare i la seva parella demanessin ajuda a uns veïns perquè la nena estava inconscient. Van dir que havia caigut per les escales i que l’havien posat a la banyera per despertar-la. No ho van aconseguir.

La investigació, en què es van analitzar els telèfons mòbils dels detinguts, va revelar que la nena patia sufría càstigs que s’enviaven als seus telèfons, amb fotos incloses. En una, per exemple, la menor apareixia penjada per la zona superior d’una peça de roba en un clau a la paret i el seu rostre era de terror.

Paral·lelament a tot plegat, el jutjat de Blanes ha retirat la pàtria potestat a la dona i ha acordat una ordre d’allunyament a l’altre fill que tenen en comú.

spot_img

El + Vist