4.8 C
Lloret de Mar
Algunes de les persones contractades

Els programes del SOC permeten a l’Ajuntament contractar 32 persones que estaven a l’atur

Els contractes són per sis mesos o bé un any i durant aquest temps les persones contractades reben formació i acumulen experiència laboral.

Algunes de les persones contractades

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha contractat 32 persones a través d’un seguit de programes del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

La regidora de Promoció Econòmica, Lara Torres, explica que duen a terme tasques diverses: des de feina administrativa a manteniment i reparació de l’espai públic, com la conversació de mobiliari urbà i treballs de jardineria. I entre aquestes persones també hi ha els informadors cívics.

Informadors cívics d’aquest 2020 (Ajuntament de Lloret de Mar)

El perfil d’aquestes persones també és molt variat, tot i que totes tenen en comú que fa temps que són a l’atur. Destaquen tres tipus de col·lectius: persones majors de 45 anys aturades i sense dret a prestació de l’atur, persones que reben la Renda Garantida de Ciutadania i dones en situació d’atur.

Alguns programes preveuen contractes de sis mesos i d’altres, d’un any. Durant el temps que treballen a l’Ajuntament, reben formació i acumulen experiència laboral. Una combinació que es valora de manera molt positiva, segons Lara Torres, que explica que des de l’Ajuntament cada any aposten per fomentar aquests programes.

Aquests programes estan cofinançats per la Generalitat de Catalunya, el SOC, el Ministeri i, algunes línies, pel Fons Social Europeu. El cost per a l’Ajuntament és ínfim, ja que només s’encarrega de pagar la indemnització de final de contracte.

spot_img

El + Vist