Dilluns, 25 gener 2021
9.3 C
Lloret de Mar
Els quatre regidors amb els militants que els donen suport

Els quatre regidors crítics amb Francisco Pastor deixen el PSC i passen a ser no adscrits

Per la seva banda, l'alcalde, Jaume Dulsat, ha anunciat que ja han començat a treballar per intentar crear un nou equip que garanteixi la governabilitat.

Els quatre regidors amb els militants que els donen suport

Darreres Notícies

Consulta l’ordre del dia del ple ordinari del dilluns 25 de gener (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 25 de gener de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera...

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Trencament en el PSC de Lloret de Mar. Els quatre regidors crítics amb Francisco Pastor, que són Cristian Fernández, Lara Torres, Arantxa Jiménez i Eduardo López, han anunciat la ruptura amb el portaveu per la seva “manca d’honestedat i confiança”. Els regidors afirmen que la situació és insostenible i que, després de comunicar-ho a la direcció del partit, passen a ser no adscrits.

Ho han manifestat aquest dimecres, en una roda de premsa a l’Ajuntament, amb el suport de bona part de la militància local. El comunicat l’ha llegit el regidor Cristian Fernández, que ressalta que les crítiques les subscriuen, entre altres, 17 militants i simpatitzats dels 21 que formaven la llista a les últimes eleccions municipals.

Malgrat deixar clar que la relació amb Francisco Pastor era insostenible, els regidors crítics no volen fer públics els motius concrets de la ruptura per no danyar, diuen, la imatge del PSC.

Eduardo López, Arantxa Jiménez, Cristian Fernández i Lara Torres (NRLL)

Segons el comunicat llegit aquest dimecres, els regidors implicats fa mesos que van fer arribar les seves crítiques tant a l’agrupació local com a la federació de les comarques gironines i el 3 de març fins i tot ho van fer per escrit. Critiquen, però, que des del partit mai no han volgut escoltar-los.

Malgrat tot, Cristian Fernández assegura que els quatre regidors, ara ja no adscrits, seguiran treballant amb els valors socialistes que els van portar a formar part del PSC. I deia, també, que seguirien militant en el partit.

Una militància, però, que s’ha trencat, ja que ahir mateix la federació de les comarques gironines va emetre un comunicat en què explicava que donava de baixa de la militància els quatre regidors per haver posat en dubte la figura del portaveu del grup municipal. La formació també diu, en aquest comunicat, que van ser els quatre regidors els que no van voler reunir-se amb el PSC ni buscar “una solució acordada a un conflicte intern”.

El PSC també “demana i espera que l’alcalde Jaume Dulsat no governi amb els no adscrits, tal com afirma el pacte antitransfuguisme”.

I és que la crisi del PSC i el fet que quatre dels regidors passin a ser no adscrits obliga a fer canvis a l’equip de govern. Recordem que des del juny passat fins ara, durant deu mesos, Junts per Lloret i el PSC han governat plegats. L’alcalde, Jaume Dulsat, reconeix que tenen per davant una situació complicada.

En aquest sentit, l’alcalde ha explicat que ja han començat a treballar per mirar de formar un nou equip que garanteixi la governabilitat el que queda de mandat. Jaume Dulsat no ha avançat res en concret, tot i que sí que ha matisat que, malgrat que els regidors no adscrits hagin deixat el seu grup municipal, podran seguir formant part de l’equip de govern.

L’alcalde també ha volgut deixar molt clar que no entraria a valorar els motius que han ocasionat la ruptura dins del PSC.

Finalment, Jaume Dulsat ha assegurat que treballaran amb la màxima celeritat possible per poder arribar a un acord que garanteixi la governabilitat al més aviat possible.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.