21.8 C
Lloret de Mar

Els recursos per denunciar violència masclista, en la ‘performance’ del 25N

Va a càrrec de La Caravana de les Arts, amb participants de Lloret i dels voltants.

Assaig de la performance del 25N, a Punt d'Equilibri.
Assaig de la performance del 25N, a Punt d'Equilibri.

Darreres Notícies

Una dona truca al 112 i deixa la trucada en marxa per delatar l’exparella, que l’amenaçava. L’home, que va ser detingut, incomplia una ordre d’allunyament. Això ha passat fa pocs dies a Barcelona.

Trucar al telèfon d’emergències, el 112, és un dels recursos a disposició de les dones que pateixen violència masclista.

violencia masclista (lectormx)
Violència masclista (LectorMx)

El telèfon específic és el 900 900 120. Funciona les 24 hores del dia tots els dies de l’any, atén consultes i urgències. És gratuït, no queda registrat al mòbil i és confidencial.

Des de l’abril d’aquest any també funciona el WhatsApp 601 00 11 22, per oferir informació i assessorament a les dones que són víctimes de violència masclista.

Aquestes i altres eines són les que centren la ‘performance’ que ha preparat la Caravana de les Arts, amb motiu del 25N a Lloret de Mar. L’actor Paco Moreno assenyala un altre exemple: “trucar al 016, que no queda gravat“.

“Volem donar visibilitat a totes les accions per demanar ajuda, no és fàcil fer-ho”

Paco Moreno

La ‘performance’ de La Caravana de les Arts compta amb la una desena de persones implicades, de Lloret i de pobles dels voltants.

La representaran aquest dissabte, al migdia, juntament amb la lectura del manifest contra la violència masclista i el lliurament de premis pel concurs d’eslògans. Serà a la plaça de l’Església.

spot_img

El + Vist