7.3 C
Lloret de Mar

Els regidors acorden per unanimitat baixar-se el sou i les retribucions per fer front a la crisi del coronavirus

La reducció s'aplica fins a final de mandat i permetrà estalviar un total de més de 115.000 euros. La mesura s'inclou en un paquet que també preveu l'exempció de la taxa d'escombraries durant l'estat d'alarma als negocis que han d'estar tancats.

Ple municipal del mes de febrer
Ple municipal del mes de febrer

Darreres Notícies

Els 21 regidors de l’Ajuntament de Lloret de Mar es baixaran el sou o les retribucions que perceben pel càrrec que ocupen. Així ho han acordat, per unanimitat, amb l’objectiu de fer front a la crisi del coronavirus, que és una crisi sanitària, però també econòmica i social.

servicios profesionales jimenez

La decisió s’acorda fins a final de mandat i no només mentre duri l’estat d’alarma. Tant si són salaris com assignacions, es reduiran al nivell del maig de l’any 2015, una disminució que equival a un estalvi d’un 5% d’aquest capítol, que traduït en diners representa un total de més de 115.000 euros fins que acabi el mandat.

Alguns regidors apunten que és una rebaixa modesta, que suposa entre 50 i 170 euros al mes, en funció del que cobra cada regidor. Tot i així, des del Govern han matisat que les propostes agosarades que feien alguns grups de l’oposició, que arribaven a demanar una reducció de fins al 30% dels sous i retribucions, feien referència només a aquest any, mentre que la decisió presa finalment afecta a tot el que queda de mandat; de manera que la quantitat d’estalvi final és molt similar.

El que valoren tots els portaveus és que la decisió s’ha pres per unanimitat. A l’arxiu adjunt podeu escoltar els diferents portaveus municipals per ordre de representació: Jordi Sais (Junts per Lloret), Jordi Hernández (Ciutadans), Jordi Orobitg (ERC), Miguel Gracia (Lloret en Comú), Francisco Pastor (PSC), Lluïsa Baltrons (Força Lloret) i Lara Torres (com a representant dels regidors no adscrits i com a regidora de Serveis Econòmics).

A banda d’aquesta mesura, l’Ajuntament en bloc n’ha aprovat dues més en un primer paquet de mesures de caire econòmic per fer front a la crisi de la Covid-19. Una s’adreça als negocis (comercials, d’allotjament i de serveis) que han hagut d’estar tancats aquestes setmanes i consisteix en l’exempció de la taxa d’escombraries durant l’estat d’alarma, és a dir, des del 14 de març fins que s’aixequi.

L’altra mesura és l’exempció de la taxa de llicència per obertura d’establiments per a aquells negocis amb menys de 200 metres quadrats de superfície de venda.

A més a més, l’Ajuntament ja va informar, fa unes setmanes, que tots els terminis que han finalitzat des del 14 de març s’han ampliat fins a la superació de l’estat d’alarma i que els tributs que s’havien de cobrar a partir del dia 14 de març de 2020 tampoc no s’han aplicat. Un cop superat l’estat d’alarma, el consistori procedirà a aprovar un nou calendari fiscal amb el terminis de pagament definitius.

Tot plegat són algunes de les mesures que s’han pres de manera inicial, però des del Govern municipal ja han anunciat que en vindran moltes més. De fet, aquesta setmana mateix podria arribar “una bona notícia per part de l’Estat”, tal com ha avançat Jordi Sais, que ha explicat que es podrà usar tot el superàvit de l’exercici passat i no només el 20%, que és el que marca la llei; així doncs, l’Ajuntament comptarà amb uns dos milions d’euros per poder incloure al pressupost d’aquest 2020, en lloc dels 400.000 inicials.

Aquests dies tots els grups segueixen molt actius per poder aprovar una modificació del pressupost adaptada a la situació actual al proper ple municipal, que està programat al voltant de l’11 de maig i que, atès que haurà començat el desconfinament progressiu, potser es podrà celebrar presencialment, prenent totes les mesures de seguretat necessàries.

spot_img

El + Vist