10.7 C
Lloret de Mar

Els restauradors salven la temporada gràcies a les visites de proximitat d’un dia

El sector apunta que el turisme provinent de mercats propers ha ajudat a omplir les terrasses al final de la temporada, mentre que juny i juliol van ser molt fluixos.

Atics Restaurant (Lloret Turisme)
Atics Restaurant (Lloret Turisme)

Darreres Notícies

Els visitants de proximitat han salvat la temporada de la restauració. L’associació de Bars, Restaurants i Cafeteries reconeix que ha estat un estiu complicat, marcat per la pandèmia, però remarca que el turisme provinent de territoris propers ha ajudat a fer calaix, especialment els caps de setmana.

servicios profesionales jimenez

El president de l’entitat, Nino Gómez, remarca que les visites d’un sol dia han ajudat molt a la restauració, a diferència del sector hoteler. Tot i així, reconeix que l’inici de temporada també va ser molt fluix.

“Gràcies al turisme de proximitat, que ha vingut en cotxe a passar el dia, hem pogut salvar una mica els mobles del mes d’agost”

Nino Gómez

Un dels factors que ha ajudat molt els restauradors per fer front a la temporada marcada per la pandèmia ha estat poder ampliar les terrasses o, fins i tot, en alguns casos crear-ne de noves. Un aspecte que caldrà parlar amb l’Ajuntament de cara als propers mesos.

En aquest sentit, Nino Gómez està convençut que la voluntat del consistori és ajudar el sector en tot el possible, però també reconeix que hi ha algunes terrasses que ara mateix ocupen zones controvertides.

“És veritat que hi ha terrasses on queda més afectada la vida del dia a dia del municipi i sé que s’haurà de parlar, però desitgem que l’Ajuntament continuï amb la porta oberta”

Nino Gómez

Pel que fa al mes de setembre, igual que els hotelers, Nino Gómez el veu molt negre i assenyala que la temporada ja es pot donar per acabada. A la pandèmia i les males condicions meteorològiques cal sumar-hi l’increment del preu de l’electricitat, que també ha perjudicat molt el sector.

Els restauradors estudiaran la possibilitat de demanar ajudes al Govern espanyol per fer front a la despesa elèctrica, tot i que Nino Gómez no és gaire optimista.

spot_img

El + Vist