31.5 C
Lloret de Mar
Juan Carlos Unzué, aquest dilluns, en la jornada formativa a Lloret.

“Em dona tranquil·litat mirar enrere i veure que he estat valent”

L'exentrenador i exporter de futbol Juan Carlos Unzué, afectat per ELA, dona lliçons de vida en una jornada a Lloret de Mar.

Juan Carlos Unzué, aquest dilluns, en la jornada formativa a Lloret.

Darreres Notícies

Ser positius davant de les adversitats, adaptar-se als canvis, atrevir-se a complir els nostres somnis i demanar ajuda a les persones que més estimem. Són algunes de les lliçons de vida que ha exposat Juan Carlos Unzué, afectat per Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA) aquest dilluns a Lloret de Mar.

L’exporter i exentrenador professional de futbol ha estat el protagonista d’una jornada formativa adreçada als voluntaris del MIC, el torneig internacional de futbol base que comença aquest dimecres a la vila.

La xerrada d'Unzué ha despertat una gran expectació.
La xerrada d’Unzué ha despertat una gran expectació.

Al llarg de més d’una hora, Unzué ha explicat les seves vivències després de ser diagnosticat d’ELA, una malaltia degenerativa incurable, sense tractament, i amb una esperança de vida d’entre 3 i 5 anys.

Unzué ha començat parlant de com l’ha afectat aquesta malaltia, que va començar a tenir els primers efectes l’any 2015 i la qual es va confirmar amb diagnòstic l’any 2019, quan iniciava la seva etapa com a entrenador del Girona Futbol Club. Una de les peculiaritats de l’ELA és que no afecta el sistema cognitiu.

“Jo em podré sentir Juan carlos unzué fins al final, perquè continuaré emocionant-me i comunicant-me”

Juan Carlos Unzué

Juan Carlos Unzué ha repassat diferents etapes positives i negatives de la seva trajectòria com a esportista i entrenador professional, com la victòria a la Champions amb el Barça, com a segon entrenador, o els seus inicis com a tècnic en solitari al Numància, on va haver de superar moltes dificultats.

Juan Carlos Unzué

Una de les lliçons de vida que més ha volgut destacar és el fet d’atrevir-se a complir els somnis i intentar ser feliç a través de l’esforç diari. “El que més tranquil·litat m’ha donat és mirar enrere i veure que sempre he intentar fer allò que volia, si tu ho intentes és perquè has estat atrevit i valent”, resumeix.

La jornada formativa, amb Juan Carlos Unzué, s’ha celebrat aquest dilluns a l’Auditori de l’Hotel Evenia de Lloret de Mar, amb els voluntaris del MIC i autoritats convidades, com l’alcalde Dulsat.

spot_img

El + Vist