24.8 C
Lloret de Mar
Els regidors d'ERC amb les al·legacions a les ordenances fiscals

ERC presenta al·legacions contra les ordenances fiscals del 2020

Aquest fet obligarà a realitzar un ple en què s'hauran de debatre aquestes al·legacions i altres que es puguin presentar.

Els regidors d'ERC amb les al·legacions a les ordenances fiscals

Darreres Notícies

ERC ha presentat al·legacions contra les ordenances fiscals del 2020, aprovades en el ple del passat mes d’octubre de l’Ajuntament de Lloret de Mar. El grup municipal va fer el registre la setmana passada, fet que obligarà a la celebració d’un ple en què es portin a debat aquestes al·legacions i altres que es puguin presentar en les pròximes setmanes.

ERC s’ha centrat en l’increment dels impostos que, segons la formació, més impacte tenen entre els lloretencs, com és el cas de l’IBI. El portaveu del partit, Jordi Orobitg, considera que és un error fer comparacions amb altres poblacions com Girona, en què la renda per càpita és més elevada que la de Lloret. El regidor creu que “no podem pretendre que un ciutadà de Lloret pagui el mateix que un de Girona”.

La formació també critica l’augment de l’Impost sobre Activitats Econòmiques. El partit considera que pot perjudicar a les empreses, així com a la competitivitat, la capacitat de reinversió i la creació de llocs de treball. Orobitg ho exemplifica comparant les empreses de Salou i Lloret. Assenyala que “Salou obté un benefici molt més gran per habitació que Lloret, però a nivell d’impostos locals, les empreses de Lloret paguen molt més que les de Salou, hi ha un desequilibri”.

L’equip de govern ha donat resposta a aquestes al·legacions. Sobre les crítiques a l’augment de l’IBI, la regidora d’Hisenda, Lara Torres, del PSC, ha volgut remarcar que “la revisió cadastral és per persones que tenien obra feta no declarada, només se li ha tributat els últims quatre anys i és una regularització que fa el cadastre, no la fa l’Ajuntament de Lloret. I pel que fa l’IAE, és un impost que afecta a una minoria, a les empreses que facturen més d’1 milió d’euros”.

Lara Torres, regidora d’Hisenda, en una entrevista a la ràdio.

Lara Torres també ha volgut deixar clar que, en el cas de l’IBI, l’Ajuntament atorgarà bonificacions a totes aquelles persones que tinguin dificultats per afrontar els pagaments. D’altra banda, la regidora també explica que, a part de les sentències d’Aqualia i Acciona, a les quals ha de fer front l’Ajuntament, hi ha altres despeses com l’increment de la partida pressupostària pel Servei d’Atenció Domiciliària “que passarà de 305.000 euros a 600.000”, o l’actualització del salari mínim interprofessional, “amb una previsió d’increment de 600.000 euros”.

Recordem que en l’últim ple es van aprovar les ordenances fiscals pel 2020. Pel que fa als impostos que s’incrementen, el més destacat és l’IBI, que puja un 3%. També s’incrementa l’Impost d’Activitats Econòmiques, que s’ajusta entre un 2 i 3%; l’impost de construcció, un 0,5%; el de circulació, que puja en funció de la potència i el tipus de vehicle, del 0,9 fins al 2,8%; i la plusvàlua, un 0,2%. Per contra, s’han congelat les taxes d’escombraries, clavegueram i aigua.

spot_img

El + Vist