6.7 C
Lloret de Mar

Eric Casañé guanya el Premi Recerca Jove de la Generalitat pel seu treball sobre domòtica

L'exestudiant de l'institut Coll i Rodés ja va rebre els premis Bonaplata Jove i Install Party per la creació d'un sistema domòtic per a la llar.

Eric Casañé amb el tutor del treball, Joan Fluvià
Eric Casañé amb el tutor del treball, Joan Fluvià

Darreres Notícies

El lloretenc Eric Casañé ha tornat a rebre un reconeixement pel seu treball de recerca de creació d’un sistema domòtic per a la llar. Es tracta del Premi Recerca Jove, que atorga la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de fomentar l’esperit científic del jovent.

L’exestudiant de l’institut Coll i Rodés està molt content i agraït per aquest nou guardó, que reconeix la feina feta en la creació d’un sistema domòtic per a la llar, a través d’una maqueta.

“És un orgull i una gran il·lusió rebre el Premi   Recerca Jove, en reconeixement a tot l’esforç  i   temps dedicat en el treball”

Eric Casañé

Pel mateix treball, que va comptar amb el tutor Joan Fluvià, Eric Casañé ja va rebre els premis Bonaplata Jove del Museu de la Ciència i la Tècnica i d’Arqueologia Indistrial de Catalunya i Install Party de la Universitat Tecnocampus de Mataró. Actualment, té 19 anys i estudia Enginyeria Informàtica a Tecnocampus.

Tots els alumnes i centres premiats als Premis Recerca Jove
Tots els alumnes i centres premiats als Premis Recerca Jove

Ell mateix explica que la domòtica aporta molts beneficis en una llar, perquè permet controlar i facilitar diferents tasques domèstiques.

“Aquest sistema de domòtica podria aportar grans avantatges a les nostres llars, perquè es podrien automatitzar tasques, realitzar avisos d’alerta i moltes altres opcions”

Eric Casañé

Per tant, aquest sistema permet controlar tota la casa des de qualsevol punt del món on hi hagi wifi i es pot, per exemple, rebre una alerta en cas d’incendi o engegar la calefacció i apagar els llums quan no s’està a casa.

Eric Casañé amb el seu treball de recerca (Institut Coll i Rodés)
Eric Casañé amb el seu treball de recerca (Institut Coll i Rodés)

L’entrega es va fer dissabte 5 de novembre a l’Auditori de Barcelona, amb la presència del conseller de Recerca i Universitats, Joaquim Nadal, i el conseller d’Educació, Josep González-Cambray. En aquesta edició, s’han distingit 77 treballs d’estudiants de tercer i quart d’ESO, batxillerat i cicles formatius i també onze centres de secundària. Cal tenir en compte que s’havien presentat 184 treballs i 97 centres.

Els premis estan dotats econòmicament amb 850 euros en el cas dels alumnes i amb 2.500 euros per als centres.

spot_img

El + Vist