14.3 C
Lloret de Mar

Es compren 7 pisos d’ús social amb els Pressupostos Participats

Aquests i altres projectes s'han exposat en el Consell Veïnal, fet aquesta setmana.

El Consell Veïnal, fet aquesta setmana.
El Consell Veïnal, fet aquesta setmana.

Darreres Notícies

Els Pressupostos Participats permeten comprar 7 habitatges d’ús social, per un valor de prop de 700.000 euros, a Lloret de Mar. Els pisos es destinaran a persones que han perdut l’habitatge i que no disposen d’una alternativa residencial. Són usuaris de Serveis Socials, que formen part de l’anomenada ‘emergència habitacional’.

Aquesta adquisició -que prové dels Participats de l’any 2020- s’ha posat sobre la taula en el Consell Veïnal, fet aquesta setmana, per informar sobre l’estat d’execució d’aquests i altres projectes. Sumen en total 1 milió d’euros.

El Consell Veïnal, fet aquesta setmana.

Lara Torres, regidora de Participació Ciutadana, es mostra satisfeta “de poder recuperar la presencialitat i intercanviar idees amb els veïns i veïnes de Lloret sobre aquests projectes, importants en el context actual”.

Pel que fa l’adquisició d’habitatges d’ús social, l’Ajuntament va fer la visita a 21 pisos per incloure a la borsa municipal, conjuntament amb l’Agència de l’Habitatge. Ha estat a través del dret de tanteig i retracte, i dels quals finalment s’ha procedit a comprar-ne dos.

A més aquesta setmana es formalitzarà la compra de 2 més i els 3 restants ho seran en els propers mesos. És tracta de pisos que es troben en bon estat de conservació, que estaven buits i amb una bona ubicació.

Jennifer Pérez, regidora d’Habitatge, assenyala que “no es descartem altres fòrmules per comprar pisos, com per exemple la licitació d’habitatges propietat de particulars o la compra directe per raó d’interès públic”.

Altres projectes preveien l’adequació del Rober de Càritas i el Centre de Distribució d’Aliments, els quals ja estan finalitzats i es troben en ple funcionament.

Pel que fa al Centre Obert, la Tarda Jove i el servei de Salut Jove, adreçats a infants i joves en risc d’exclusió social, encara no s’ha trobat un local adequat, però s’hi continua treballant.

L’Ajuntament de Lloret de Mar impulsa els Pressupostos Participats des de l’any 2016.

Es tracta d’un procés participatiu innovador vinculat al pressupost municipal mitjançant el qual la ciutadania proposa i decideix a què va destinada una part dels recursos públics. Amb els Pressupostos Participats es vol promoure la implicació de la ciutadania i afavorir la inclusió social.

spot_img

El + Vist