Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Presentació de SOS Costa Brava

Es constitueix la plataforma SOS Costa Brava, per defensar el litoral i boscos del territori gironí

Entre d'altres, lluitarà contra l’arribada de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar.

Presentació de SOS Costa Brava

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

Els ecologistes de la Costa Brava s’uneixen contra la proliferació de projectes urbanístics. La plataforma SOS Costa Brava, que s’acaba de constituir, lluitarà contra els més de 20 projectes que ara mateix estan en marxa arreu del litoral gironí. Un d’ells és l’arribada de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar o una zona residencial amb centenars d’habitatges a Cala Morisca.

Desqualificar el sòl urbanitzable i que no s’ha executat. Aquesta és la primera demanda de SOS Costa Brava, que exigeix a les administracions que salvi els boscos de ser urbanitzats.

La plataforma neix de la fusió de divuit entitats ecologistes, entre les quals n’hi ha de grans com La Iaeden i d’altres de locals com Salvem la Pineda d’en Gori de Palamós o Aturem la C-32, amb gent de Lloret i Blanes.

Un dels portaveus, Jordi Palaudelmàs, argumenta que formen part de la plataforma SOS Costa Brava per poder defensar el territori d’una manera global. “Cadascú feia la seva lluita, ara que ja no hi ha crisi, tornen a sorgir casos d’especulació urbanística“, afegeix.

Els ecologistes ho tenen clar: volen “aturar totes les especulacions i projectes urbanístics que malmeten el territori” i posa com a exemple “a la Selva Marítima, coneixem casos com l’allargament de la C-32 fins a Lloret que passarà per paisatges molt rics de bosc”.

A més de demanar a les administracions, tant la catalana com les municipals, que actuïn, la plataforma anuncia més mesures. Com aprovar mocions en favor de la conservació del territori, desqualificar el sol urbanitzable no executat, constituir un fons per adquirir terrenys amb valors naturals o la creació d’un conservatori del litoral català.

SOS Costa Brava ha obert una pàgina web on qui vulgui pot adherir-se al manifest i, a més, ha engegat una campanya per recaptar els fons que necessiten per contractar advocats i tècnics, i d’aquesta manera frenar “l’especulació” al litoral gironí.

Des de la plataforma celebren que la Diputació de Girona i una setantena d’ajuntaments de la demarcació –entre ells, el de Lloret- hagin impulsat la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera. Però es queixen de la contradicció d’aquesta declaració mentre s’aproven nous projectes urbanístics arran de mar.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.