17.8 C
Lloret de Mar

Es constitueix la plataforma SOS Costa Brava, per defensar el litoral i boscos del territori gironí

Entre d'altres, lluitarà contra l’arribada de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar.

Presentació de SOS Costa Brava
Presentació de SOS Costa Brava

Darreres Notícies

Els ecologistes de la Costa Brava s’uneixen contra la proliferació de projectes urbanístics. La plataforma SOS Costa Brava, que s’acaba de constituir, lluitarà contra els més de 20 projectes que ara mateix estan en marxa arreu del litoral gironí. Un d’ells és l’arribada de l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar o una zona residencial amb centenars d’habitatges a Cala Morisca.

servicios profesionales jimenez

Desqualificar el sòl urbanitzable i que no s’ha executat. Aquesta és la primera demanda de SOS Costa Brava, que exigeix a les administracions que salvi els boscos de ser urbanitzats.

La plataforma neix de la fusió de divuit entitats ecologistes, entre les quals n’hi ha de grans com La Iaeden i d’altres de locals com Salvem la Pineda d’en Gori de Palamós o Aturem la C-32, amb gent de Lloret i Blanes.

Un dels portaveus, Jordi Palaudelmàs, argumenta que formen part de la plataforma SOS Costa Brava per poder defensar el territori d’una manera global. “Cadascú feia la seva lluita, ara que ja no hi ha crisi, tornen a sorgir casos d’especulació urbanística“, afegeix.

Els ecologistes ho tenen clar: volen “aturar totes les especulacions i projectes urbanístics que malmeten el territori” i posa com a exemple “a la Selva Marítima, coneixem casos com l’allargament de la C-32 fins a Lloret que passarà per paisatges molt rics de bosc”.

A més de demanar a les administracions, tant la catalana com les municipals, que actuïn, la plataforma anuncia més mesures. Com aprovar mocions en favor de la conservació del territori, desqualificar el sol urbanitzable no executat, constituir un fons per adquirir terrenys amb valors naturals o la creació d’un conservatori del litoral català.

SOS Costa Brava ha obert una pàgina web on qui vulgui pot adherir-se al manifest i, a més, ha engegat una campanya per recaptar els fons que necessiten per contractar advocats i tècnics, i d’aquesta manera frenar “l’especulació” al litoral gironí.

Des de la plataforma celebren que la Diputació de Girona i una setantena d’ajuntaments de la demarcació –entre ells, el de Lloret- hagin impulsat la declaració de la Costa Brava com a reserva de la biosfera. Però es queixen de la contradicció d’aquesta declaració mentre s’aproven nous projectes urbanístics arran de mar.

spot_img

El + Vist