8 C
Lloret de Mar

Es crea un cor de cambra amb alumnes de Lloret, arran del projecte UAP!

Oferiran un espectacle articulat al voltant del concepte del 'Poder' a finals de febrer al Teatre, el qual forma part de la Capital de la Cultura Catalana.

Uns quants alumnes implicats del Coll i Rodés, amb les mestres de música.
Uns quants alumnes implicats del Coll i Rodés, amb les mestres de música.

Darreres Notícies

Els alumnes dels instituts Rocagrossa, Coll i Rodès i Sant Quirze, juntament amb altres centres del territori, ofereixen un espectacle molt especial a finals de febrer en el Teatre de Lloret. L’acte, que forma part de la Capital de la Cultura Catalana, prové del projecte UAP!

servicios profesionales jimenez

La UAP! -que vol dir pau al revés- fa 15 anys que treballa per difondre els valors de la pau a través de la música i el teatre als instituts de les comarques gironines.

uap 2
Una edició anterior del projecte UAP!

Al llarg d’aquest temps, aquest projecte educatiu ha produït diferents espectacles sobre l’holocaust, els refugiats, l’assetjament escolar o la crisi climàtica. L’edició d’enguany va sobre el ‘Poder’, des de la dominació del poder religiós, militar o polític, fins al poder dels joves per canviar l’ordre establert del món, segons explica un dels responsables del projecte UAP a Girona, Mon Bover.

Aquest projecte ha permès crear enguany cors de cambra amb alumnes de secundària arreu del territori. A més de Girona, n’hi ha a Lloret, Olot i Figueres. El regidor d’Educació a Lloret, Albert Ferrandez, destaca “els valors de la pau amb instituts del territori en un projecte musical d’alt nivell”.

uap estudi
Els alumnes del Coll i Rodés, avui al locutori de la ràdio.

Avui hem tingut als estudis uns quants alumnes del Coll i Rodès, que formen part del cor solista, els quals han hagut de passar un càsting. En l’arxiu adjunt, escolta els alumnes Mel Elordi, Sofia Vasileva, Arnau Mena, Laura Balutel, Albert Lanzas i Ksenia Shkarbanovai, amb les mestres de música, Celia Tresserras i Alicia Fernandez.

El concert al Teatre de Lloret, que reunirà prop de 140 alumnes, compta amb els següents centres implicats: Institut de Caldes de Malavella, Font del Ferro, Coll i Rodés, Rocagrossa, S’Agulla, Sant Elm, Sant Quirze, Serrallarga i Teresa Pàmies.

Se’n faran fins a 4 funcions. Tres per a escoles i la quarta, oberta al públic. Serà el proper 24 de febrer (20h) al Teatre de Lloret. Les entrades valen 8 euros.

spot_img

El + Vist