21.6 C
Lloret de Mar
I Fòrum Turístic de Destinacions de Costa

Es crea una bona xarxa per transferir coneixement científic en el sector turístic

El I Fòrum Turístic de Destins de Costa ha estat un èxit i tots els participants valoren molt positivament el fet de poder estar en contacte i intercanviar experiències i coneixement científic.

I Fòrum Turístic de Destinacions de Costa

Darreres Notícies

Els vincles que s’han creat entre els acadèmics de nou universitats d’arreu de l’arc mediterrani i les Canàries i els representants, tant polítics com empresarials, de les destinacions de sol i platja. És el més destacat del primer fòrum turístic de destins de sol i platja, impulsat per la Càtedra Climent Guitart, que ha estat tot un èxit. La trobada s’ha dut a terme durant tres dies a Lloret, amb l’objectiu de transferir coneixement científic al sector turístic.

A la trobada, hi han participat representants del món universitari d’arreu de l’Estat espanyol, així com representants polítics de les destinacions l’Aliança de Municipis Turístics de Sol i Platja i del sector empresarial. La directora general de Turisme de la Generalitat, Marta Domènech, considera que una iniciativa com aquesta és molt positiva perquè permet crear xarxa entre científics, polítics i empresaris d’arreu de l’Estat.

“Creiem que és importantíssim vincular i teixir complicitats al sector acadèmic, les càtedres, amb el sector real, el del dia a dia, el que aixeca les persianes, i també la part governamental”

Marta Domènech
Marta Domenech al Forum Turistic
Marta Domènech al Fòrum Turístic

Marta Domènech ha aprofitat la seva intervenció al fòrum per recordar que s’acaba d’aprovar el Compromís Nacional per un Turisme Responsable, que compta amb 67 accions i que ha de tenir en compte tots els àmbits.

“Que tot l’ecosistema es posi d’acord de cap a on vol anar, de quina és la fita, i per tant escriure-ho, cosa que té reptes monumentals diversos”

Marta Domènech

Qui també ha intervingut en les conclusions del fòrum és el president de l’Aliança de Municipis Turístics i alcalde de Salou, Pere Granados, que també destaca com d’important és dur a terme trobades com aquesta per posar en comú experiències i coneixements.

“Aquesta iniciativa la veig molt bona perquè, en definitiva, des de l’Aliança de Municipis Turístics, tenim un espai per compartir experiències, però ens faltava aquest punt d’implicar les càtedres i universitats del territori”

Pere Granados
Entrega d'un obsequi al president de l'Aliança de Municipis Turistics
Entrega d’un obsequi al president de l’Aliança de Municipis Turistics

Pere Granados ha volgut remarcar la importància que donen els destins de sol i platja al fet de tenir en compte el benestar dels residents, més enllà del benestar dels visitants.

“El que volem és que els nostres residents tinguin una millor qualitat de vida, perquè quan parlem de destins no hem de pensar només en el visitant”

Pere Granados
Una de les ponencies al I Forum Turistic de Destinacions de Costa
Una de les ponències al I Fòrum Turístic de Destinacions de Costa

Tot i que la intenció és organitzar trobades en diferents destinacions de sol i platja, el fòrum serà bianual i sempre es durà a terme a Lloret de Mar, a càrrec de la Fundació Climent Guitart, la Universitat de Girona i l’Ajuntament de Lloret de Mar, a través de la Càtedra Climent Guitart.

spot_img

El + Vist