28.5 C
Lloret de Mar
L'Oficina de Català de Lloret

Es multiplica l’oferta de cursos de català, arran de l’arribada d’ucraïnesos

Davant les més de 100 inscripcions per part dels desplaçats, la formació s'ha allargat fins al mes de juny.

L'Oficina de Català de Lloret

Darreres Notícies

L’Oficina de Català de Lloret de Mar multiplica l’oferta de cursos per donar resposta a la demanda de persones ucraïneses desplaçades a la vila que volen aprendre la llengua catalana.

Aquests dies han arribat més de 100 inscripcions d’aquest col·lectiu, que ha començat les classes del nivell inicial aquesta mateixa setmana. La formació, que és gratuïta, s’allarga fins al mes de juny.

Alumnat fent classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)
Alumnat fent classe de català (Oficina de Català de Lloret de Mar)

La directora de l’Oficina de Català de Lloret, Cesca Cornellà, explica que, a través de l’oficina de primera acollida, es preguntava a les persones que anaven arribant a Lloret si tenien interès en aprendre català. Com que tothom va respondre afirmativament, el Consorci Per la Normalització Lingüística (CPNL) va decidir ampliar l’oferta de nivell inicial.

“Des de l’oficina de primera acollida, a les persones ateses se’ls preguntava si estaven interessades a fer un curs de català, tothom va dir que sí i vam decidir fer aquesta oferta extraordinària”

Cesca Cornellà

El nivell inicial s’adreça a aquelles persones que no tenen coneixements previs de cap llengua romànica. Per tant, els cursos estan oberts als ciutadans ucraïnesos, però també a persones provinents d’Alemanya, Armènia, Índia, el Marroc, Polònia i Rússia, entre altres.

Curs de català, el gener d’aquest any (Oficina de Català de Lloret de Mar)

Tot i així, evidentment la majoria d’alumnes són de nacionalitat ucraïnesa. Cesca Cornellà creu que és positiu que les persones que arriben a Lloret mostrin interès en aprendre català, tot i que reconeix l’excepcionalitat del moment.

“Són persones acabades d’arribar que tenen la sensibilitat de veure que els donen l’oportunitat de conèixer la llengua del territori i volen aprofitar-la. I això ho valorem molt bé”

Cesca Cornellà

Els cursos inicials són tots presencials, “perquè és un nivell en què fer el curs en línia no té gaire sentit”.

En un principi, hi havia programats dos cursos de nivell inicial, mentre que finalment se n’han organitzat sis més.  Encara queda alguna plaça. Les persones interessades, a partir de 16 anys, han de contactar directament amb l’Oficina, al carrer Felicià Serra i Mont o al telèfon 972 36 18 34.

spot_img

El + Vist