11.7 C
Lloret de Mar

Es penja el Tapís de la Dona al balcó del Casal de la Gent Gran

És l'acte inaugural dels actes organitzats al voltant del 8M a Lloret de Mar.

Ball country a davant del Casal de la Gent Gran.
Ball country a davant del Casal de la Gent Gran.

Darreres Notícies

Lloret de Mar ha començat la commemoració del Dia Internacional de les Dones amb un acte simbòlic: ha penjat el Tapís de la Dona, elaborat l’any passat per més de 100 persones en el Casal de la Gent Gran.

servicios profesionales jimenez

Aquesta reivindicativa i bonica manualitat fa 12 metres d’allargada per 1 d’amplada, i dona la volta a tot el balcó. La formen més de 1.000 quadres de ganxet, amb vistosos colors que identifiquen la lluita de les dones, com són el lila, morat, rosa o vermell. El tapís ha estat penjat aquest divendres al balcó del Casal de la Gent Gran, amb la presència i actuació de diferents grups de l’equipament, com el country.

L’acte dona pas al programa que ha elaborat la regidoria d’Igualtat amb motiu del 8M, Dia Internacional de les Dones.

cartell 8M

El Dia Internacional de les Dones o Dia de les Dones Treballadores està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (ONU). És un dia que commemora la lluita de les dones per formar part de l’àmbit laboral, incloent la independència econòmica i social. Alhora es reivindica el feminisme i es denuncien les diverses formes de masclisme i micromasclismes.

En l’origen de la commemoració del 8 de març com a Dia Internacional de les Dones, tradicionalment s’han destacat diversos fets puntuals: la vaga de les obreres tèxtils nord-americanes de 1857, l’incendi de la fàbrica Cotton o el de la Triangle Shirtwaist Company, de Nova York el dia 25 de març de 1911, una indústria tèxtil on treballaven cinc-centes persones, en la seva gran majoria dones immigrants joves. En aquest darrer incident van morir 142 obreres que l’any anterior havien mantingut una important vaga per demanar millors condicions laborals.

spot_img

El + Vist