15.2 C
Lloret de Mar

Es presenta el Carnaval de Lloret, Blanes i Tossa de Mar

Després de dos anys de restriccions, es recupera la plena normalitat amb la voluntat de gaudir de la celebració.

-

Més de 120.000 persones s’aplegaran a Blanes, Lloret i Tossa per gaudir del Carnaval de la Costa Brava Sud, el qual s’ha presentat en roda de premsa aquest dijous. Després de dos anys sense rua conjunta, les tres poblacions veïnes s’uneixen de nou per celebrar aquesta programació considerada un referent al territori.

Jaume Dulsat, alcalde de Lloret, subratlla la tornada a la “normalitat definitiva” amb el Carnaval i posa en valor la feina feta per les colles participants. Àngel Canosa, alcalde de Blanes, es mostra satisfet dels bons resultats del Carnaval conjunt a la Costa Brava Sud, amb colles que participen als concursos de les tres poblacions, i expressa la voluntat que aquesta cooperació vagi a més. Ramon Gascons, alcalde de Tossa, destaca que en la seva població és on el Carnaval s’allarga més dies, amb l’esperat Sambòdrom (un concurs de coreografies) com a acte ‘estrella’.

Es calcula que, sumant els espectadors de les tres rues, el Carnaval de la Costa Brava Sud aplegarà més de 120.000 espectadors i hi participen prop de 2.000 persones. Els actes més esperats són les desfilades. La primera és la de Lloret, que arriba el proper 18 de febrer (16h) i es repeteix l’endemà, al migdia. A Blanes es duu a terme el mateix 19 de febrer, a les 5 de la tarda. I a Tossa tindrà lloc el 4 de març.

El Carnaval de la Costa Brava Sud va néixer l’any 2012, de la voluntat d’aquestes tres viles costaneres de promocionar conjuntament les seves Rues de Carnaval. Entre les diferents poblacions, hi ha prop d’una 30a d’actes programats, entre rues, concursos, concerts, tallers, àpats populars i l’enterrament de la sardina.

‘Seize Printemps’, la proposta del Cineclub Adler per aquest dijous

Es tracta d'una pel·lícula francesa dirigida per Suzanne Lindon, que arriba al cineclub lloretenc a través de la Filmoxarxa. La sessió, avui a les 20.30 hores, al Teatre.

Lau Gibert, nominada a artista més viral als Premis Can40

Els guardons de Los40 Principals es decideixen amb votació popular a través de la pàgina web dels premis.

Júdit Sánchez presenta els seus contes infantils amb la psicòloga Mònica Cunill

L'acte es farà avui dijous, a les 18.30 hores, a l'altell de Can Gallissà.
- Publicitat -