7.3 C
Lloret de Mar

Es presenta el projecte del Castell de Lloret

Ha d'obrir les portes la primavera del 2023, per oferir una experiència immersiva sobre la crisi climàtica i amb una terrassa a l'exterior.

-

El Castell de Lloret obrirà les portes al públic la propera primavera. Ja fa uns mesos que s’hi treballa i la intenció és que ben aviat obri per oferir una experiència immersiva sobre la crisi climàtica, a banda d’una terrassa de bar a l’exterior.

La iniciativa s’ha presentat aquest dimecres a davant dels empresaris de la vila. La compra del castell i la reforma han costat 8 milions d’euros i la previsió és atraure 100.000 visitants anuals, a banda de crear una 40a de llocs de treball, en què es prioritzarà la contractació de veïns de la vila. A més a més, tota la reforma ha anat a càrrec d’empreses locals, pel que fa als arquitectes i constructors

La propietat del que fins ara era el Castell d’en Plaja és de l’empresari Gustavo Buesa, de GBI Serveis. El projecte, l’ha impulsat juntament amb Toni Cruz, de la Trinca, com a assessor artístic.

Gustavo Buesa assegura que la idea de tirar endavant aquest projecte li va néixer de la il·lusió.

“Quan un se sent de Lloret i veies que el castell era privat i no es podia visitar, et fa una il·lusió enorme poder-lo obrir a la població i que gaudeixin”

Gustavo Buesa

L’alcalde, Jaume Dulsat, està convençut que el projecte ha de ser un canvi de paradigma a la destinació i a tot el territori i serà un valor afegit destacat per a Lloret.

“És un canvi de paradigma absolut per Lloret de Mar com a destinació turística i jo crec que per a tot el territori”

Jaume Dulsat

L’alcalde reconeix que feia molt temps que des de l’Ajuntament es treballava per intentar comprar el Castell d’en Plaja, però va resultar impossible. “Un ajuntament té les limitacions pressupostàries que té i no podíem pagar ni un cèntim d’euro més del que deia la taxació i l’antiga propietat tenia uns criteris canviants en quant el preu i com ho volia fer”, ha comentat Dulsat.

En temporada alta, a la façana de l’edifici s’hi projectarà un espectacle de llum i colors; mentre que la resta de l’any, l’edifici lluirà una il·luminació perimetral, que resseguirà cada un dels merlets del castell.

El castell reformat serà un equipament plenament accessible, amb un ascensor per a 16 persones.

L’aparcament de la plaça Pere Torrent es tanca per unes obres de pintura i il·luminació

Els vehicles de rotació no hi poden aparcar mentre durin els treballs, que s’allargaran entre 4 i 5 setmanes, però sí que hi accedeixen abonats i concessionaris.

El servei de canguratge de Lloret “és universal, gratuït i per a tothom”

Iniciat a finals de l'any passat, ha atès una vintena d'infants durant el mes de desembre del 2022.

Els directors dels museus marítims viuen la Tirada a l’Art, de la mà del Xino Xano

Provinents de Cambrils, Mataró i Sant Carles de la Ràpita també van visitar el Museu del Mar de Lloret de Mar.
- Publicitat -