28.5 C
Lloret de Mar
El nou vi Domini de Sant Pere

Es recuperen les antigues vinyes de Sant Pere del Bosc

S'ha creat una nova marca de vi blanc i a finals de juny hi comencen visites amb tast inclòs.

El nou vi Domini de Sant Pere

Darreres Notícies

Domini de Sant Pere és una marca nova de vi que s’elabora en el celler creat en el paratge lloretenc del mateix nom.

El projecte va néixer el 2020 i, malgrat que la pandèmia n’ha retardat els terminis, ja es pot tastar aquesta producció vinícola. Tot i que les vinyes estan plantades, encara no prové dels terrenys propis i, de moment, el raïm prové de terres veïnes com de Blanes.

noves vinyes sant pere
Les noves vinyes van brotant a Sant Pere del Bosc.

Es tracta d’un vi blanc, fet de la varietat xarel·lo, “l’estrella de la zona”, que pretén recuperar el vi que es feia dècades enrere a la Selva Marítima, llavors coberta de vinyes arran de mar. L’enòleg Dani Jiménez el qualifica de “vi fresc, afruitat, amb connexió amb el mar, fàcil de beure i agradable”.

vinya historica sant pere del bosc
Les vinyes històriques de Sant Pere del Bosc (Arxiu)

El propietari, Nico Cabañas, explica que s’han recuperat les vinyes que hi havia a Sant Pere del Bosc, les quals no es feien servir des de la Guerra Civil. S’ha plantat una hectàrea, que espera que comenci a donar fruits en un termini de 3 a 5 anys.

plnatament vinyes sant pere
El plantament de les vinyes a Sant Pere del Bosc

Per a Nico Cabañas, és un projecte personal “per dotar Sant Pere del Bosc de les vinyes que tenia abans, em fa molta il·lusió reprendre aquesta activitat per la família”.

De moment, el vi Domini de Sant Pere se serveix en uns quants restaurants de Lloret i es ven en algunes botigues. La idea és, a finals de juny, oferir visites al celler, així com a les noves vinyes, i oferir un tast d’aquest nou vi lloretenc.

spot_img

El + Vist