19.8 C
Blanes
Votacions a la Casa de la Cultura aquest diumenge

Escolta les valoracions dels candidats sobre els resultats electorals

El PSC ha guanyat les eleccions a tres dels quatre col·legis electorals de Lloret. (Pavelló del Pompeu, Pavelló Municipal i Casa de la Cultura), mentre que Junts ha guanyat al Teatre.

Votacions a la Casa de la Cultura aquest diumenge

Darreres Notícies

El PSC ha guanyat les eleccions a tres dels quatre col·legis electorals de Lloret. Són el Pavelló del Pompeu, on ha estat la força més votada a les set meses; el Pavelló Municipal, on ha guanyat en vuit de les deu meses; i la Casa de la Cultura, on ha estat el vencedor en set de les vuit meses. A més, ha guanyat a dues de les sis meses del Teatre. Sens dubte, la formació socialista s’ha imposat amb claredat als comicis d’aquest diumenge, amb 2.860 vots, que representen el 27,40% del total. Això, traduït en escons, són un total de 8 regidors dels 21 que conformen el ple.

El líder del partit, Adrià Lamelas, reconeix que, tot i que esperaven un bon resultat, l’obtenció de vuit regidors ha estat una sorpresa.

“8 regidors no ens els esperàvem; sí que érem positius i vèiem amb bones perspectives les eleccions, però ens va sorprendre i estem molt agraïts”

Adrià Lamelas
circo de las estrellas

Amb aquests resultats, tot apunta que Adrià Lamelas serà el proper alcalde de Lloret i, de fet, totes les formacions han manifestat la seva voluntat de respectar la força més votada. Val a dir que el PSC no guanyava a Lloret des del 1999, amb Josep Sala al capdavant.

Per la seva banda, Junts, que és la segona força amb 1.688 vots, ha estat el partit més votat al col·legi electoral del Teatre, on ha liderat tres meses, i també ha estat el més votat en dues de les meses del Pavelló Municipal. En total, ha rebut el 16,17% dels vots i comptarà amb 4 regidors. Tot i ser la segona força, però, el portaveu, Jordi Martinez, reconeix que la valoració és negativa.

“Nosaltres no podem estar contents de cap manera, aspiràvem a aconseguir suficients regidors per tenir l’alcaldia i desgraciadament no ha estat possible”

Jordi Martinez

La tercera força és Tots per Lloret, liderada per Albert Robert, que tindrà 3 regidors al consistori. Una xifra que l’actual alcalde en funcions considera positiva i agraeix els 1.261 vots rebuts, que representen el 12,08% del total.  

“Tots per Lloret, nova formació, sí que amb persones amb experiència a l’Ajuntament, però també amb moltes persones noves, molt contents de ser la tercera força política”

Albert Robert

Qui segueix com a quarta força és ERC, que perd un regidor i, per tant, passa a tenir-ne 2. No obstant això, en una de les meses del Teatre és el partit que ha rebut més vots. Pel que fa a les xifres totals, els republicans acumulen el 10,12% dels vots, que són un total de 1.057. El líder de la formació, Albert Ferrández, és molt crític amb el resultat i lamenta que s’han quedat a només cinc vots de mantenir el tercer edil.

“No podem estar contents, ens hem quedat a 5 vots de mantenir el tercer regidor i per a nosaltres és una bona patacada”

Albert Ferrández

També comptarà amb dos regidors Sumem Lloret, liderat per Lara Torres, que ha rebut 870 vots, un 8,33%. Torres està contenta, però reconeix que esperava un millor resultat.

“La sensació és agredolça, perquè és positiu que una formació política nova entrem directament amb dos regidors, però evidentment les expectatives són anar a més”

Lara Torres

Vox és la sisena força, amb 700 vots (un 6,70%), que li permetran comptar amb un representant a l’Ajuntament de Lloret per primera vegada. Val a dir que la formació liderada per Coque Hernando no ha contestat a la trucada de la ràdio per valorar els resultats electorals.

I l’últim partit que tindrà representació durant el proper mandat serà Lloret en Comú Podem, que suma 653 vots (el 6,25%). El cap de llista dels comuns, Frederic Guich, lamenta perdre un regidor, tot i que creu que amb els resultats queda palès que el poble vol un canvi.

“El poble ha demanat canvi i el canvi està clar. Això sí, hem de lamentar la baixa participació”

Frederic Guich

El PP és la força més votada dels partits que s’han quedat sense representació, en no arribar al 5% dels vots totals. La formació de Miguel Moreno ha acumulat 457 vots (un 4,37%) i el candidat en fa autocrítica.

“La valoració en principi per mi està molt clara: alguna cosa he fet molt malament per no haver arribat amb tota la contundència de programa que tenia escrit pràcticament pels lloretencs”

Miguel Moreno

Pel que fa a Cs, que fins ara era la tercera força amb quatre regidors, s’ha quedat sense representació, amb 324 vots (un 3,10%). Jordi Hernández és molt autocrític.

“Un fracàs per part nostra, hem de fer autocrítica, ha sigut un fracàs, tant la campanya com suposo que els quatre anys d’oposició, que no hem sabut fer que els veïns els valorin”

Jordi Hernández

El partit liderat per Joan Carles Amaya, Més Progrés Lloret, ha obtingut 215 vots (2.06%). Tot i això, Amaya assegura que tot just acaben de néixer i que seguiran treballant, malgrat quedar-se fora de l’Ajuntament.

“Tot començament té unes dificultats, nosaltres hem vingut per quedar-nos, tenim un projecte que buscarem de quina forma el podem dur a terme encara que no tinguem representació”

Joan Carles Amaya

Finalment, el partit menys votat ha estat Valents, amb Demetrio Olivas de candidat. La formació només ha rebut 177 vots (1,69%).

“Estic conforme amb el que la gent ha votat, tindran representació els partits que la gent ha volgut, han guanyat les grans marques”

Demetrio Olivas

La dada més negativa de la jornada és la participació: ha estat d’un 47%, la més baixa de tota la democràcia en uns comicis municipals a Lloret de Mar. Una dada que tots els portaveus han valorat de manera molt negativa i s’han emplaçat a fer autocrítica.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist