14.7 C
Lloret de Mar

Estrena del curt ‘L’Àngel de Lloret’, amb Fermí Reixach i Joan Pau Romaní

Una creació de Neus Dalmau, que fa una declaració d'amor al monument de l'Àngel, a Sant Pere del Bosc.

Fermí Reixach, caracteritzat com a Verdaguer, amb Neus Dalmau.
Fermí Reixach, caracteritzat com a Verdaguer, amb Neus Dalmau.

Darreres Notícies

Aquest dijous s’estrena a la vila el curtmetratge ‘L’Àngel de Lloret’, una creació de Neus Dalmau, amb els actors Fermí Reixach i Joan Pau Romaní.

servicios profesionales jimenez

Es tracta d’una pel·lícula curta en clau poètica, que és una declaració d’amor al monument de l’Àngel. La base és “el diàleg imaginari” entre el poeta Verdaguer, a qui interpreta Reixach, i l’Àngel, la veu del qual va a càrrec de Joan Pau Romaní, que recita paraules del filòsof Walter Benjamin. “Un contrast interessant”, conclou.

L'Àngel de Lloret

El rodatge s’ha hagut de posposar per la pandèmia i altres incidents, però finalment s’ha pogut acabar, amb dos grans actors protagonistes que estan “esplèndids“.

Joan Pau Romaní és la veu de l’Àngel, a la qual interpreta “amb una certa distància, veu neutra, que dona una sensació d’eternitat i misteri”.

El curt compta amb la música de Bernat Vivancos i s’estrena en el 120è aniversari de la mort de Verdaguer. L’estrena serà aquest dijous, al Teatre de Lloret, i després el curt “L’Àngel de Lloret” es veurà arreu.

La seva creadora, Neus Dalmau, convida els veïns a assistir-hi amb l’argument de “si us estimeu l’Àngel, heu de venir”.

Inaugurat l’any 1904 i ubicat al paratge de Sant Pere del Bosc, el monument de l’Àngel destaca per ser el primer monument a Catalunya dedicat al poeta Jacint Verdaguer. Projectat per Enric Monserdà, inclou diferents medallons de bronze, que són obra dels escultors Eusebi Arnau i Frederic Bechini.

Amb el pas del temps i alguns actes vandàlics, el monument es troba actualment força degradat. La pedra està erosionada, hi ha vegetació per a tot arreu i les ales metàl·liques van perdent les plomes.

El passi del curt, a càrrec del LEAD i amb una ‘performance‘, és aquest dijous, 17 de març (20h) , al Teatre de Lloret.

spot_img

El + Vist