26.4 C
Lloret de Mar
Un donant de sang, divendres al Teatre (Banc de Sang i Teixits)

Èxit a la campanya de Lloret, amb 250 donacions de sang i 9, de plasma

El Banc de Sang demana disculpes perquè l'elevada quantitat de persones que volien donar va ocasionar alguns retards. I agraeix la col·laboració de l'escola Immaculada Concepció.

Un donant de sang, divendres al Teatre (Banc de Sang i Teixits)

Darreres Notícies

250 persones (200 al Teatre i 50 al centre cívic del Rieral) han donat sang a l’última campanya feta a Lloret. Una xifra molt bona, segons el Banc de Sang i Teixits de Girona. La seva promotora, Meritxell Casacuberta, assenyala que bona part de l’èxit ve donat per la col·laboració dels alumnes de 3r d’ESO de l’escola Immaculada Concepció.

Alumnes de la Immaculada Concepció col·laborant amb la campanya (Banc de Sang i Teixits)
Alumnes de la Immaculada Concepció col·laborant amb la campanya (Banc de Sang i Teixits)

Recordem que els alumnes van elaborar els cartells amb l’eslògan que ells mateixos s’havien inventat: A tu te’n sobra, a ells els en falta. A més, van ser presents a la jornada durant tot el dia per acompanyar els donants.

Atesa l’elevada quantitat de persones que van voler donar sang i les mesures anticovid que calia aplicar, Meritxell Casacuberta reconeix que es van desbordar una mica i això va provocar retards i, fins i tot, algunes persones van haver de marxar sense poder donar. En aquest sentit, demana disculpes per les molèsties que hagin pogut ocasionar.

La sala del teatre plena de donants (Banc de Sang i Teixits)
La sala del teatre plena de donants (Banc de Sang i Teixits)

Tot i així, està molt agraïda per la bona resposta de la ciutadania lloretenca, que ha respost positivament un cop més i ha contribuït a millorar les reserves de sang. A l’àmbit català, se situen ara en nou dies; una xifra bona, tenint en compte que l’òptim seria tenir-ne per deu dies. Tot i així, Casacuberta recorda que no es pot abaixar la guàrdia i que les donacions han de ser constants al llarg de l’any.

A banda de les 250 donacions de sang, també es van recollir 9 donacions de plasma; en un inici havien de ser més, les donacions de plasma, però que atès l’èxit de les donacions de sang se’n van haver d’anul·lar.

La donació de sang a Lloret es va fer a finals de la setmana passada. Com ja és habitual, el Banc de Sang va dur a terme la campanya al centre cívic del Rieral dijous a la tarda i al Teatre divendres durant tot el dia.

spot_img

El + Vist