13.7 C
Blanes
Federico García

‘Federico García’ de Pep Tosar obre el cicle Lorca aquest divendres al teatre municipal

Amb motiu del cicle Lorca, el Teatre de Lloret ha posat a la venda un abonament especial que permet comprar els quatre espectacles per 47 euros.

Federico García

Darreres Notícies

Pep Tosar fa parada demà divendres al teatre de Lloret amb el seu espectacle sobre Federico García Lorca. La intenció és apropar els espectadors a la vida i obra del poeta a través de la combinació de diferents disciplines artístiques.

El muntatge fa viatjar el públic pels paisatges de Castella i Andalusia, mentre a l’escenari es canta i es balla l’obra i la vida del poeta. Testimonis acadèmics i familiars ofereixen fragments íntims i episodis vitals narrats en un documental que se superposa a la recitació de Tosar i al cant, la dansa i la música de Mariola Membrives, José Maldonado, Rycardo Moreno i David Domínguez. El resultat final és una biografia visual i musical, tal com explica el mateix actor, Pep Tosar.

Les escenes s’ambienten des del seu poble natal fins a la ciutat de Granada, on el van assassinar, passant per Madrid, Nova York i Cuba. Tot plegat seguint un ordre cronològic.

L’espectacle, titulat Federico García, es va estrenar al Grec de Barcelona i es va representar al festival Temporada Alta de Girona. A Lloret arriba demà divendres, en el marc d’un cicle de quatre espectacles dedicats al poeta, tal com ha explicat la directora de l’equipament, Amaranta Gibert.

Així, el 7 d’abril, l’agrupació local Quantus Teatre estrenarà Lorca in love basada en les comèdies Amor de don Perlimplín y Belisa en su jardín i El retablillo de don Cristóbal. Quantus s’aventura per primera vegada en el cicle Lloret Espai Off i la posada en escena serà a l’exterior. En concret, al Jardí de la Pau, al costat de la Masia de Can Saragossa.

El cicle Lorca continuarà el 12 de maig amb la versió de Yerma a càrrec de Projecte Ingenu i Teatre Akadèmia, sota la direcció de Marc Chornet.

I en una producció conjunta del Teatre de Lloret i Fermí Reixach, l’actor lloretenc tancarà el cicle el 18 de maig amb l’espectacle Poeta en Nueva York.

Amb motiu del cicle Lorca, el Teatre de Lloret ha posat a la venda un abonament especial que permet comprar els quatre espectacles per 47 euros.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist