12.9 C
Lloret de Mar

Ferm compromís del Consistori de Lloret amb el sistema d’immersió lingüística a les aules

La proposta l'ha portat al ple Força Lloret, a petició del sindicat USTEC-STES, per defensar aquest model com a eina principal de protecció de la llengua catalana.

Una activitat educativa (Escola Esteve Carles)
Una activitat educativa (Escola Esteve Carles)

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha manifestat un compromís ferm amb el sistema d’immersió lingüística com a eina principal de protecció de la llengua catalana. Així s’ha aprovat al ple d’aquest dilluns, arran d’una moció de Força Lloret, presentada a petició de la unió sindical USTEC-STES.

servicios profesionales jimenez

Tot i així, la moció ha prosperat amb una esmena del PSC, que ha canviat el segon punt de la proposta. El text original demanava al Departament d’Educació de la Generalitat que no acati la imposició del 25% de castellà a les aules, mentre que el text aprovat detalla que es continuï defensant el foment, la protecció i l’impuls de la llengua catalana al conjunt de la societat i, concretament, la preservació del català com a llengua vehicular del sistema educatiu a Catalunya, tal com es recull a la Proposta de Modificació de la Llei de política lingüística i de la Llei de l’occità, aranès a l’Aran, registrada a la Mesa del Parlament el març passat.

La moció també s’aprofita per donar suport a la tasca dels docents i l’administració local posa a la seva disposició els recursos que tingui a l’abast per reforçar l’ús del català a les aules.

La proposta s’ha aprovat amb el vot favorable de tots els grups, excepte Cs que, com era de preveure, hi ha votat en contra.

spot_img

El + Vist