6.4 C
Lloret de Mar

Força Lloret reclama que l’administració millori les polítiques de promoció de la llengua catalana

La formació recorda que, segons Plataforma per la Llengua, el català es troba davant d'una emergència lingüística i cal que l'administració hi posi remei.

L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) qualifica “d’injusta” la decisió del Tribunal Suprem (El Punt Avui)
L’Institut d’Estudis Catalans (IEC) qualifica “d’injusta” la decisió del Tribunal Suprem (El Punt Avui)

Darreres Notícies

Força Lloret reclama que l’administració pública millori les polítiques de promoció i difusió de la llengua catalana.

Tot i que Força Lloret va presentar aquesta moció abans de la sentència del Tribunal Suprem que obliga les escoles a fer el 25% de les classes en castellà, la portaveu, Lluïsa Baltrons, assenyala que la demanda ara té més sentit que mai. I és que, segons Plataforma per la Llengua, el català es troba en situació d’emergència lingüística i cal posar-hi remei des de l’administració.

“És preocupant l’estat de la llengua catalana, que en només quinze anys el català ha perdut més de mig milió de parlants”

Lluïsa Baltrons

En l’àmbit local, la moció proposa que s’actualitzi el reglament per a l’ús de la llengua catalana de l’Ajuntament de Lloret i es constitueixi una comissió de seguiment municipal on s’inclogui el Consorci per la Normalització Lingüística, l’Oficina de Català i qualsevol altra entitat que defensi la realitat lingüística catalana. A més, reclama que el Consistori destini més pressupost al CPNL.

“Davant del retrocés evident de la llengua catalana considerem que cal prendre mesures urgents per fomentar-la i reforçar-la”

Lluïsa Baltrons

En termes generals, Força Lloret vol que l’Ajuntament demani al Govern espanyol que sol·liciti el reconeixement del català com a llengua oficial de la UE i que exigeixi a l’executiu central el compliment de la Carta Europea de les Llengües Regionals i Minoritàries, així com les recomanacions del Comitè d’Experts del Consell d’Europa que vetlla pel seu compliment.

L’ordre del dia compta, en total, amb 18 punts. El ple començarà a les sis de la tarda, a la sala d’actes de l’Ajuntament i, com és habitual, es podrà seguir en directe pels diversos canals de NRLL. 

spot_img

El + Vist