7.3 C
Lloret de Mar

Fran Carnerero, 20 anys fabricant les almorratxes de vidre del Ball de Plaça

El mestre bufador de vidre participa aquests dies a la Fira de Reis de Lloret, on mostra l’ofici artesanal al qual fa quaranta anys que es dedica.

-

Fran Carnerero és l’encarregat de fer les almorratxes del Ball de Plaça des de fa 20 anys. El mestre bufador de vidre participa aquests dies a la Fira de Reis de Lloret, on mostra l’ofici artesanal al qual fa quaranta anys que es dedica.

Segons ha explicat ell mateix, l’almorratxa que encarrega l’Obreria de Santa Cristina és una peça especialment complicada d’elaborar.

“L’almorratxa és una peça que és tècnicament complexa; n’hi ha diferents tipus i la de Lloret és específica perquè és sense peu de vidre, ja que és per portar a la mà”

Fran Carnerero

Fran Carnerero ha explicat que els mestres bufadors de vidre treballen a 1.500 graus de temperatura i assegura que la seva parada sempre crida l’atenció del públic a les fires, ja que és una pràctica molt atractiva visualment.

“Partim d’un tall de vidre i li donem forma amb foc, que és màgic i la gent queda bocabadada: és un ofici molt visual”

Fran Carnerero

La Fira de Reis de Lloret de Mar, que celebra la primera edició, està muntada entre la Plaça de la Vila i el passeig Verdaguer fins aquest diumenge. A banda de les parades i les atraccions ecològiques, hi ha una sèrie de tallers infantils variats per a la mainada.

- Publicitat -