20.1 C
Lloret de Mar
Les primeres mascaretes fetes per la Bàrbara

Grups de veïnes voluntàries comencen a fabricar mascaretes amb tela repartida per Protecció Civil

També serà Protecció Civil qui recollirà les mascaretes un cop fetes per fer-les arribar a diferents punts on no tinguin contacte directe amb els malalts, com supermercats, farmàcies o veterinàries.

Les primeres mascaretes fetes per la Bàrbara

Darreres Notícies

Protecció Civil comença a repartir avui mateix tela a diferents grups de veïnes que s’han ofert de voluntàries per cosir mascaretes a casa seva. Un d’aquests grups l’ha impulsat la Bàrbara Pla, que a través del Facebook va anunciar que havia cosit unes quantes mascaretes i va preguntar a qui les podia donar.

La resposta va ser massiva i també va rebre moltes ofertes d’altres persones que volien col•laborar amb la causa. I va tenir tant de ressò que fins i tot el regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, va contactar amb ella per coordinar el voluntariat amb l’Ajuntament. Així doncs, Protecció Civil farà arribar a totes les voluntàries una tela 100% de cotó perquè les mascaretes que es fabriquin puguin esterilitzar-se. El grup de la Bàrbara són una seixantena, però té constància que hi ha altres grups.

Les primeres mascaretes que va fer la Bàrbara, rentades a 90 graus, va entregar-les, gairebé totes, a l’hospital sociosanitari. A partir d’ara, però, les mascaretes es faran amb la tela repartida per Protecció Civil i, a més, també serà Protecció Civil qui recollirà les mascaretes un cop estiguin fetes per fer-les arribar a diferents punts. Són mascaretes que utilitzaran persones que no estiguin en contacte directe amb els malalts, com ara supermercats, farmàcies o veterinàries.

Tal com ha explicat la Bàrbara, les mascaretes per al personal sanitari han d’estar fetes amb uns materials especials per ser homologades. Tot i així, ha assegurat que si n’han de fer, les faran, seguint tots els protocols que els marquin.

Si algú està interessat en col•laborar fent mascaretes, pot contactar amb Bàrbara Pla a través del Facebook.

Algunes de les primeres mascaretes que va fer la Bàrbara, també les va entregar a la Farmàcia 24 Hores del Rieral. Una de les tècniques en farmàcia d’aquest local, Núria Gil, ha volgut agrair aquest gest, que assegura que els ha ajudat molt. A més, un altre veí, Joan Correa, també els va entregar viseres fetes amb impressores 3D.

La Farmàcia 24 Hores amb les viseres fetes amb impressores 3D (Farmàcia 24 Hores)

Núria Gil, com a tècnica en farmàcia, reconeix que les mascaretes són una bona mesura de protecció, però recorda que n’hi ha d’altres més importants: rentar-se les mans sovint, mantenir la distància entre persones i, sobretot, quedar-se a casa.

spot_img

El + Vist