14.5 C
Lloret de Mar

Homenatge a Josep Cassú i la Principal del Llobregat en un aplec amb vent però molt assolellat

L'aplec de la sardana ha arribat a la 52a edició i l'organització n'està satisfeta, però lamenta que cada cop costi més atraure públic.

Darreres Notícies

L’Aplec de la Sardana de Lloret de Mar ha arribat a la 52a edició aquest diumenge marcat per l’homenatge al mestre Josep Cassú, de qui s’ha estrenat la sardana S’amorra amorra, i el reconeixement a la cobla Principal del Llobregat pels seus 90 anys.

servicios profesionales jimenez

Josep Cassú s’ha mostrat molt satisfet per l’homenatge i assegura que és un assidu a l’aplec lloretenc.

Jordi Rocas i Josep Cassú (NRLL)

Des de la cobla Principal de Llobregat, el director, Eduard Prats, també ha rebut amb molt d’agraïment el reconeixement per part de Lloret i assegura que hi ha una relació d’amistat des de fa molts anys.

Cobla Principal del Llobregat (NRLL)

Eduard Prats ha explicat que, després de nou dècades de vida, la cobla passa per un moment molt dolç, amb una agenda farcida d’audicions, especialment a les comarques barcelonines.

També han participat a l’audició les cobles Ciutat de Girona i La Flama de Farners. A més, la cita ha comptat amb compositors de renom com Montserrat Pujolar, que aviat complirà 80 anys. En el transcurs de l’aplec, s’ha interpretat la seva cançó Amb l’esperit vibrant, que va compondre fa 40 anys, quan iniciava la seva carrera com a compositora. També hi ha assistit un altre compositor de renom: Sígfrid Galbany, que assegura que les seves sardanes són esbojarrades com ell.

Vista de l’aplec d’aquest diumenge (NRLL)

Tot i que va bufar una mica de vent, el sol va acompanyar durant tot el dia i les valoracions són positives, tot i que Jordi Rocas, organitzador, lamenta que cada cop costi més atraure públic.

Al matí, també hi va haver una exhibició de les puntaires i a la tarda, activitats infantils. Tal com s’ha fet els últims anys, a més, la jornada es va completar amb un dinar a càrrec del Xino-Xano.

spot_img

El + Vist