Josep Maria Forn va ser homenatjat el passat divendres a Blanes pels 50 anys de LA PIEL QUEMADA, la seva pel•lícula més emblemàtica, rodada sobretot en escenaris de Lloret de Mar.
L’acte institucional, que va comptar amb la presència de l’Acadèmia del Cinema Català i de l’Ajuntament de Lloret, entre altres administracions, va ser tota una sorpresa per al cineasta. Forn assenyala que, tot i haver dirigit o produït més de 250 films, sempre serà recordat per LA PIEL QUEMADA.
LA PIEL QUEMADA, rodada als anys ’60, manté intacta la seva vigència com a cinema neorealista. El títol fa referència a la pell dels immigrants que treballen que tenir un sou i a la pell també cremada dels turistes no acostumats al sol de la Costa Brava.
L’acte va ser un homenatge sorpresa per a Forn i totalment merescut, segons Isona Passola, presidenta de l’Acadèmia de Cinema Català.
L’acte del passat divendres va comptar amb un seguit de vídeos de felicitacions per part del president Puigdemont, del conseller Vila i de l’actor Juanjo Puigcorbé, entre d’altres. En acabar i abans del passi d’una versió restaurada de ‘La piel quemada’, hi va haver parlaments institucionals.
Aquí, el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Lloret, Albert Robert, va voler subratllar que “el territori de la Costa Brava Sud s’uneix per homenatjar Josep Maria Forn i la pel•lícula ‘La piel quemada’, però aquest també és un acte de país, per reivindicar els nostres valors culturals i identitaris”, va dir.
Després de veure el film en el teatre de Blanes, ple de gom a gom, l’homenatge es va tancar amb un debat, que va moderar Salvador Montalt, excol•laborador de Nova Ràdio Lloret.