19.7 C
Lloret de Mar
Passeig Jacint Verdaguer

Hotelers, restauradors i comerciants, preocupats i indignats amb el confinament comarcal

Els gremis de la vila lamenten que el Govern hagi fet marxa enrere, consideren que els afecta de manera molt negativa i reclamen que es permeti la lliure mobilitat de les persones vacunades.

Passeig Jacint Verdaguer

Darreres Notícies

Malestar i indignació en els sectors hoteler, restaurador i comercial de Lloret de Mar pel retorn al confinament comarcal. Els gremis de la vila lamenten que el Govern hagi fet marxa enrere, consideren que els afecta de manera molt negativa i reclamen que es permeti la lliure mobilitat de les persones vacunades.

El president del Gremi d’Hotelers, Enric Dotras, reclama que es permeti la lliure mobilitat nacional i internacional de totes les persones que ja hagin rebut la vacuna contra la Covid-19.

“Considerem injustificats els confinaments perimetrals per a la gent que està vacunada, tant en l’àmbit nacional com internacional”

Enric Dotras

Des del mes de gener, els hotelers de la vila reclamen al Govern que permeti els desplaçaments de la gent vacunada; una proposta que se’ls ha dit que s’està estudiant però el Procicat no la valida. Un dels arguments és que podria generar un greuge comparatiu amb les persones que encara no han pogut rebre la vacuna. El representant dels hotelers a Lloret, però, creu que no hi ha cap greuge.

“Els que ja estan vacunats podrien començar-se a moure i generar un moviment d’economia i els que encara no, quan els arribi el moment ja es vacunaran i es podran moure”

Enric Dotras

La demanda la comparteixen els restauradors. El president de l’Associació de Bars, restaurants i cafeteries, Nino Gómez, reconeix que van tenir una bona Setmana Santa, però ara el retorn al confinament comarcal els farà molt mal.

“La Setmana Santa ha estat molt positiva, però ara molts restaurants han decidit altre cop tancar portes”

Nino Gómez

Pel que fa al tancament nocturn, Nino Gómez critica que des del Govern català no tenen cap interès en desbloquejar-lo i, de moment, seguiran sense poder acollir clients més enllà de les cinc de la tarda.

Un altre sector molt afectat pel confinament comarcal és el del comerç. El gerent de l’associació de comerciants, Francesc Alsina, apunta que qualsevol restricció de mobilitat els afecta de manera directa.

A més, segons Francesc Alsina, la situació actual ha fet canviar el tipus de despesa dels clients i això també ha afectat el comerç de Lloret, especialment als principals eixos.

“El fet que es redueixin les sortides o la nit, fa que la despesa vagi cap a un altre tipus de sectors”

Francesc Alsina

Recordem que, des del 15 de març, s’havia permès sortir de la comarca amb les persones convivents. Han estat tres caps de setmana, amb les vacances de Setmana Santa incloses, que han permès agafar una mica d’aire. Ara, però, el confinament torna a ser comarcal, com a mínim fins dilluns de la setmana que ve, 19 d’abril.

spot_img

El + Vist