10.2 C
Lloret de Mar

ICV – EUiA i ELLSSP demanen que es modifiqui el Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner

Amb aquesta línia han presentat una moció al ple d'aquesta tarda, que començarà a les 18 hores i es podrà seguir en directe a través dels diferents canals de la ràdio.

El grup d'ICV - EUiA, en un ple de l'any passat
El grup d'ICV - EUiA, en un ple de l'any passat

Darreres Notícies

ICV-EUiA, juntament amb EN LLORET SÍ SE PUEDE, presenta una moció al ple d’aquesta tarda per demanar a la Generalitat que es modifiqui l’actual Pla Director del Sistema Urbanístic Costaner.

El portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, recorda que fa un temps el ple va aprovar, juntament amb altres municipis, demanar a la UNESCO que declari la Costa Brava zona de màxima protecció. Una declaració que el partit ecosocialista no vol que quedi en una simple marca turística.

La moció argumenta que la Costa Brava ha traspassat els límits de capacitat de càrrega del territori. Això suposa una situació de risc pel que fa als impactes ambientals, paisatgístics i de mobilitat. Des d’ICV-EUiA defensen que cal un canvi radical en les polítiques públiques que afecten la zona costanera.

D’altra banda, ICV – EUiA tenia preparada una altra moció -que finalment han retirat- per demanar que l’Ajuntament cedeixi un terreny a la Generalitat per construir una nova escola municipal. Com que el Govern local ja ha iniciat els tràmits per fer-ho, la coalició volia consensuar amb els altres grups que es reclami a la Generalitat que la construcció de l’escola sigui immediata. Un fet que no serà possible, perquè la previsió és obrir el centre el curs vinent mateix, però de manera provisional en barracons. Davant d’això, ICV – EUiA assegura que hi estarà a sobre per evitar que la situació es perllongui massa en el temps.

El ple d’avui serà una sessió ordinària que compta amb vuit punts a l’ordre del dia. Començarà a les sis de la tarda i es podrà seguir en directe pels diferents canals de la ràdio.

spot_img

El + Vist